Hava Durumu

Bursa Barosu'ndan 'Dünya Tüketici Hakları Günü' açıklaması

Bursa Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ömer Faruk Şahin, "Dünya Tüketici Hakları Günü" nedeniyle düzenlendiği basın toplantısında, son günlerde birçok alanda yansıyan fiyat artışlarına değildi. Şahin, "Barınma hakkı temel insan haklarındandır. Yüksek konut ve kira fiyatları, yüksek faiz oranları sebebiyle vatandaşlarımızın konut satın alması zorlaşmıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2019 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2019 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Barosu'ndan 'Dünya Tüketici Hakları Günü' açıklaması

Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle Bursa Barosu'na basın toplantısı düzenlendi. Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun ile yönetim kurulu üyeleri ve Tüketici Hakları Komisyonu üyesi avukatların katıldığı toplantıda açıklamayı yapan komisyon başkanı Av. Ömer Faruk Şahin, "15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Üzülerek ifade etmekteyiz ki; vatandaşlarımız alım gücü kaybı, zamlar, yüksek faizler, işsizlik ve enflasyon karşısında zor günler geçirmektedir. Gıdadan giyime, enerjiden teknolojiye her alandaki pahalılık vatandaşlarımızı zora sokmaktadır. " dedi.

''KATLANMASI ZOR BİR SEVİYE''

Vatandaşların evlerimizde kullandığımız elektrik ve doğalgaz enerjisine yapılan zamlar bütçeleri zorlayan boyutlara ulaştığını dikkati çeken Ömer Faruk Şahin, "Dağıtım bedeli adı altında alınan fahiş ve açıklaması olmayan ücretler tüketicileri mağdur etmektedir. Sosyal devlet ilkesi gereği tüketiciyi korumakla yükümlü olan devlet ne yazık ki enerji dağıtım şirketlerinin tarafında boy göstermektedir. Bununla birlikte akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar ve vergisel yükler, halkın alım gücü düşünüldüğünde katlanılması zor bir seviyededir.

Barınma hakkı temel insan haklarındandır. Yüksek konut ve kira fiyatları, yüksek faiz oranları sebebiyle vatandaşlarımızın konut satın alması zorlaşmıştır. Bu alandaki kontrolsüz fiyat artışları, denetimsiz türeyen emlak ve inşaat şirketleri tüketiciyi mağdur eden bir diğer husustur. İflasın eşiğindeki inşaat şirketlerinin mağdur ettiği vatandaşlar devlet desteği ve korumasından yoksundurlar" şeklinde konuştu.

Şahin, Temel insan hakları ve ekonomik hakların etkin kullanılması noktasında, yetkilileri "vatandaşımızın serzenişlerini duymaya ve kalıcı çözümler üretmeye çağırıyoruz" dedi.

KAYNAK : DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.