Hava Durumu

Bursa Barosu'ndan kadınlara karanfil!

Bursa Barosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü nedeniyle Baro Başkanı Av. Gürkan Altun ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Adalet Sarayı'nda dava için adliyeye gelen kadınlara, kadın hakim, savcı ve personele karanfil verdi. Bursa Barosu Yönetim Kurulu, gün nedeniyle kadın çalışanlarına idari izin verdi. Düzenlenen öğle yemeğinde de Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Habibe Cıngılıoğlu'na "Cesur Kadın" ödülü verildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2019 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2019 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Barosu'ndan kadınlara karanfil!

Bursa Barosu Başkanı Altun, Genel Sekreter Av. Hüsniye Altın Yeşil, Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Nazlı Ceren Şendoğan ile yönetim kurulu üyesi ve genç avukatlar, Kadınlar Günü kutlama mesajı iliştirilmiş karanfilleri adliye bahçesi ve içinde bulunan kadınlara dağıttılar. Karanfil dağıtımından sonra Podyum Davet'te düzenlenen öğle yemeği programına geçildi. Çok sayıda avukat ile kadın hakim ve savcıların katıldığı yemekte konukları Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun karşıladı. Yemeğe, Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği Başkanı Av. Şerafettin Gökalp ile dernek yöneticileri de katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, acıların üzerinden devşirildiği için kutlamadıklarını ifade etti. Altun "Bir dramla başlamış olmasından ötürü, kadınların iş hayatında karşılaştıkları sorunlarla yüzleşmek adına önemli bir gün. Sizlerin karşısında konuşmak zor. Sizler eğitim hayatında, iş hayatında başarılı olmuş, tabiri caizse biz erkeklerin elinden mesleği söke söke almış kadınlarsınız. O yüzden hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Her 8 Mart geldiğinde bazı alternatif dernekler, vakıflar çıkar, bazı söylemlerde bulunduğunu bunun yasalaşması için de sanki çok ciddi toplumsal baskı varmış gibi yaygara yapıldığını belirten Altun, şunları söyledi: "Oysa gerçek tam da bunun tersidir. Geçtiğimiz günlerde içinde aile kavramı geçen bir dernek, 8 Mart'tan bahsederek, yaklaşık 12 ilde merkez camilerde hutbe okutacaklarını, 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması için dua edeceklerini, bu konuda toplumda beklenti olduğunu belirterek yasamanın bu konuda adım atmasını istediklerini duyurdular. Yine çok önemli bir idarecimizin kızının yöneticisi olduğu vakıftan 'hamdolsun bizim yasalara, beşeri hukuka ihtiyacımız yok. Dinimiz kadına gereken önemi veriyor' deyip Medeni Kanun'a, Ailenin Korunması Hakkındaki Kanun'a ve uluslararası sözleşmelere gönderme yaptılar."

KADIN CESUR ÖDÜLÜ CINGILOGLU'NA

Altun konuşmasının ardından, Bursa Barosu Yönetim Kurulu, bu yıl "Cesur Kadın" ödülünü, Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Habibe Cıngıloğlu'na verdi. Ödül ve beratını Bursa Barosu Başkanı Altun'un elinden alan Cıngıloğlu, uzun yıllardır gönüllü olarak yaptığı görevin fedakarlık gerektirdiğini ifade etti. Cıngıloğlu, "Uykumdan, özel eğlencelerimden çaldım ama çok mutluyum. Her Türk kadınına, anneye yakışan fedakarlıklarla hep yavrularımızın arkasında olduk. 15 yıldır biraz zor şartlarda çalışıyoruz. Biz çünkü kamu derneğiyiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlıyız. Ama yılmıyorum. Ne olursa olsun. Bir can borcum var. Biz inandığımız doğrultuda çalışıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.