Hava Durumu

Bursa Barosundan açıklama! Timsah Arena'nın yeni adı...

Bursa Barosu Atatürk Araştırma Komisyonu Başkanı Avukat Bengisu Kutlu, Bursa Büyükşehir Stadyumu'na "Atatürk Stadyumu" adının verilmesini istedi. Kutlu ayrıca, yıkılan eski stadın kapalı tribününün aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2017 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Barosundan açıklama! Timsah Arena'nın yeni adı...

Bursa Barosu'nca yeni kurulan ve 18 üyesi bulunan Bursa Barosu Atatürk Araştırmaları Komisyonu tarafından Bursa Barosu'nda basın toplantısı düzenlendi. Atatürk Araştırma Komisyonu Başkanı Avukat Bengisu Kutlu, "Bursa Barosu olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk halkına olan inancının, bilim, hukuk ve adalete verdiği önemin farkında olarak bu komisyonu oluşturduk. Komisyon olarak, Atatürk'ü, O'nun eserlerini ve düşüncelerini unutmak ve unutturmak isteyenlere karşı O'nu daha da ölümsüzleştirmek, O'nun fikirlerini ve duygularını anlamak, hissetmek ve hissettirmek önceliklerimizdendir" şeklinde konuştu.

Basın toplantısında, "Atatürk Stadı'nın yıkılması ve yeni Bursaspor Stadı'na Atatürk adının verilmemesi sebebiyle yüreğimiz buruk" diyen Kutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıkılan eski stadın kapalı tribününün, aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesini, Atatürk ismi ve yeni bir düzenleme ile Bursaspor'un şampiyonluk mazisine yaraşır ve hatıraları yaşatacak bir şekilde spor müzesi haline getirilmesini diliyoruz. Aynı zamanda yeni yapılan Bursa Büyükşehir Stadı'na da 'Atatürk Stadı' adının verilmesini yürekten diliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.