Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey: 20 yıl boşa geçirmemişiz

Seçime sayılı günler kala konuk olduğu Sönmez Medya Buluşmaları'nda önemli mesajlar veren Millet İttifakı Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, her kesimden büyük ilgi gördüğünü belirterek,"Anlıyoruz ki 20 yılı boşa geçirmemişiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2019 07:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2019 07:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey: 20 yıl boşa geçirmemişiz

Haber / Ayşegül SEVER

EN BÜYÜK SORUN YOKSULLUK

31 Mart yerel seçimlerine 3 gün kala Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Millet İttifakı Büyükşehir Belediye başkan adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Bursa Hakimiyet ve AS TV ekibinin hazırladığı soruları yanıtladı. "Çok güzel harika bir seçim süreci yaşıyoruz" diyen Bozbey,"Evler, esnaf, çarşı, pazar ve köyleri ziyaret ediyoruz. Müthiş duygular yaşıyoruz. Anlıyoruz ki 20 yılı boşa geçirmemişiz. Bursa'nın dört bir yanına dokunmuşuz. Böyle bir seçim dönemini Allah herkese nasip etsin" şeklinde yorumladı. Bursa'nın başlıca sorununun yoksulluk olduğunu söyleyen Başkan Bozbey, "Bursa'nın ulaşım, trafik, planlama, çevre ve turizm pastasından pay alamaması gibi sorunlarını herkes biliyor ama asıl sorun yatağına aç giren çocuk olmasıdır.Biz o çocuklar yatağa aç girmesin diye çalışacağız" dedi.

ESNAF ZOR DURUMDA

Osmangazi'de küçük sanayi sitesinin olmamasının eksiklik olduğunu anlatan Başkan Bozbey, esnafın sorunlarını bildiklerini ifade etti. Bozbey, "Yalova Yolu ve Beşyol esnafı ile bir araya geldik. Biz küçük sanayi sitelerini şehirden kopuk yaptığımız taktirde esnafın gelirini düşürürüz. Özellikle küçük sanayi dediğimiz alanı iş yerlerini kentin çok dışına değil hemen yakınına insanların erişebileceği alanda olmasından yanayız. Bu konuda da Osmangazi'de bir küçük sanayi sitesi yok. Osmangazi esnafı gerçekten çok zor durumda. Esnafın elinden tutmak lazım. Esnafı güçlendirmek lazım. Esnafın sorunlarını da çözümlerini de iyi biliyoruz" dedi.

KOOPERATİFÇİLİK ÖNCELİĞiMİZ

Bursa'nın dağ yöreleri için kırsal kalkınma adına koo-peratifçiliği ön plana alacaklarını söyleyen Başkan Bozbey, çiftçiye verecekleri destekler ile üreticinin sıkıntılarının giderileceğini söyledi. Bozbey, "Kırsal kalkınmayı çok önemsiyo-ruz. Bursa'nın toprağı çok zengin. Ürün çeşitliliğimiz çok fazla var. Toprağımızın bir kısmını kaybettik ama hâlâ korunacak kısmı var.
Kooperatifçiliği öne çıkaracağız. Bu çatı altında destek vereceğiz. Ürün çeşitliliği, fidan, gübre gibi destekler vereceğiz. Çiftçimizi ayakta tutacak daha fazla gelir elde edecek bir konuma getirmemiz lazım. O zaman Bursa'daki tüm ekilebilir arazilerin tamamı ekilebilecek. Şu anda ekilemiyor çünkü ürettiğinin karşılığını alamıyor. Üretici pazarlama, depolama sıkıntısı yaşıyor" dedi.

DOĞANBEY'DE UZLAŞMA ŞART

Doğanbey TOKİ için mal sahipleri ile uzlaşacaklarını ifade eden Başkan Bozbey, " Doğanbey hepimizin kanayan yarasıdır. Bir Bursalı olarak son derece rahatsızım. Şehrin en önemli değeri Ulu Cami gözükmüyor. Dünyada tarihi yerlerin önü açık bizde kapatılıyor.
Doğanbey'de hedefimiz tüm mal sahipleri ile bir araya gelmek. Seçim sonrasında mal sahipleri ile uzlaşmak için birlikte hareket edeceğiz" dedi.

ULAŞIM VE SUDA iNDiRiM

31 Mart'ta Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde su ve ulaşımda ciddi indirimlerin olacağını ifade eden Başkan Bozbey, ilk ve ortaokul öğrencileri için ulaşımın ücretsiz olacağını ifade ederek mevcut ücretlerde de indirim olacağını belirtti. Suyun en doğal hak olduğunu belirten Başkan Bozbey, su tarifelerinde evlerde yüzde 25, ticaret-hanelerde ise yüzde 20 indirim yapılacağını açıkladı.

AKTAŞ'IN İDDİALARINI CEVAPLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Kayapa Yolu'nda Büyükşehir Bele-diyesi'nin yapımını gerçekleştirdiği yola Nilüfer Belediyesi tabelası konulmasına yönelik eleştirilerine de cevap veren Başkan Bozbey, yolun yapımının Nilüfer Belediyesi'ne ait olduğunu söyledi. Bozbey, "Seçim döneminde iftira ve yalanlar ile karşıla-şıyoruz. Bunlar hiç doğru değil. Böyle bir olayın söz konusu olması muh-temel değil. Büyük-şehir'e ait hem Kayapa Yolu ile ilgili hem Hasanağa Yolu ile ilgili zaman za-man oradaki sana-yicimizin bize istek- leri oluyor. Büyükşehir'e ait yol diye Nilüfer'deki insanı-mızı üzemeyiz. Ora-dan yüzlerce araç geçiyor. Araçlarımızı gönderiyoruz. Bakım onarım işlemi yaptırıyoruz. Oradaki bakım onarım ile ilgili tabeladır. Doğru, biz yaptık. Yanlış ve yalan değil" şekline yanıt verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.