Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde flaş gelişme! İstifasını verdi...

BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy, Başkan Alinur Aktaş'ın çağrısı üzerine istifasını verdi. Gümüşsoy, "Onurumla geldim, onurumla gidiyorum" diyerek koltuğu Kültür A.Ş. Genel Müdürü Ömer Furkan Banaz'a teslim etti

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde flaş gelişme! İstifasını verdi...

Belediye başkanları ile başlayan istifa süreci ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de istifa etmiş, meclis üyelerinin oylarıyla boşalan koltuğa İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş getirilmişti. Başkan Aktaş, yaptığı açıklamalarla revizyon olacağının sinyallerini vermişti. Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı birim olan BURFAŞ'tan istifa geldi. BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy bugün yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

"KARAR İSABETLİ OLDU"

Bursa Hakimiyet Gazetesi'ne istifası ile ilgili konuşan Muhammet Gümüşsoy, "Bugün, görülen lüzum üzerine diye başladığım istifa dilekçemi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreterlik makamına ulaştırdım. Ardından da genel sekreterimizin talimatıyla yönetim kurulu üyelerimiz toplantıya davet edildi ve yönetim kurulu istifamızı onayladı. Sanıyorum yeni büyükşehir belediye başkanımız Alinur Aktaş'ın da bu konuda bir tasarrufu mevcut. Bu karar isabetli oldu. Bizde önceki belediye başkanımız Recep Altepe gibi sorundan kaçan bir yapıya sahibiz ve sorun üretmek istemiyoruz. Biz her zaman çözümden yana olduk, bugün de düğümü çözmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

BURFAŞ ÖZELLEŞTİRİLİYOR MU?

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın elini rahatlatmak için istifasını sunduğuna değinen Gümüşsoy, "Sayın Başkanımız göreve geldiği günden beri BURFAŞ'ın özelleştirilmesinden ve küçülmesinden yana bir görüş ortaya koydu. Biz Sayın Altepe ile birlikte şehrin her noktasında insanlarımızın güvenle gidebileceği sosyal donatı alanları oluşturmak istedik. Genelde esnafın olduğu alanlardan kaçındık. Esnafın olduğu yerlerde de kaliteli ve fiyat rekabeti yaratmak için gittik ve hassas davrandık. İlçelere giderken de o ilçenin daveti üzerine gittik. Aynı zamanda da kalite neyi gösteriyorsa onu yapmaya çalıştık. Ama sayın başkanımızın sanıyorum özleştirme küçülme gibi düşünceleri var. Ben kendisine BURFAŞ ile ilgili sunumumu aktardım. Özelleştirme ya da küçülme gibi hizmet anlayışı bizim anlayışımızla uygun değildi" diye konuştu.

"ÇEKİLMEK ZORUNDAYIM"

Ak Parti'nin kuruluşundan itibaren partide yer aldığını söyleyen Gümüşsoy, "Hiçbir zaman süreci tıkayan, davaya zarar veren bir insan olmadım ve olmayacağım da. Kırgın değilim, üzgünüm. Kafamdaki projeleri tam olarak uygulayamadığım için tabi üzüntü duyuyorum. Bizim BURFAŞ ile ilgili daha geniş persifektifte çalışmalarımız vardı" dedi. Gümüşsoy, herhangi bir görev talebinin olmadığını ancak görev verildiği doğrultuda görevi yapacağını belirtti. Gümüşsoy, "Ben şuanda siyasi nezaketim dolayısıyla bu kadar konuşuyorum. Şunu da bilsinler ki susuyorum, vakti zamanı geldiğinde konuşmaları o zaman yapacağım. Şimdi susmak ve bize yakışan şekliyle çekilmek zorundayım. Bütün Bursalılara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.