Hava Durumu

Bursa Büyükşehir 'kar'a hazır

Büyükşehir Belediyesi, Bursa´da hafta sonu beklenen kar yağışından vatandaşların olumsuz etkilenmemeleri için tüm tedbirlerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2013 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2013 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Büyükşehir 'kar'a hazır

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, 17 ana güzergahta karla mücadele çalışmaları için tedbirlerini aldı. Güzergah haricinde olan hastane ve otopark giriş çıkışları için de gerekli önlemler alınırken, karla mücadele için yapılan çalışmalar için bir vardiyada 17 ekip çalışacak. Bu ekiplerden 6’sı kar küreme-tuz atma aracıyla (ünimog), 1 adedi tuz atma aracıyla, 10 ekip de kürekle tuz atma işini gerçekleştirecek. Sözkonusu ekiplere destek olarak ayrıca, bir vardiyada 4 grayder, 2 loder ve 4 kepçe olmak üzere toplam 27 kamyon ve iş makinesi de hazır bulunuyor.
Özellikle gece, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düşmesiyle buzlanma olabileceği ihtimali üzerine de karla mücadele çalışmaları 24 saat kesintisiz olarak 3 vardiya halinde yürütülecek. Toplam 180 personelin görev yaptığı çalışmalarla gerek kent merkezi gerekse yüksek kesimlerde trafik akışında sıkıntı yaşanmayacağı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı şantiye sahasında 6 bin tonluk tuz stoğunun bulunduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.