Hava Durumu

Bursa CHP'de flaş gelişme

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir aydır Erhan Özekin başkanlığında geçici yönetimin görev yaptığı CHP İlçe Başkanlığı’nda, Selahattin Avcı 113 oyla ilçe başkanlığına seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2014 22:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2014 22:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa CHP'de flaş gelişme

İki adaylı olağanüstü genel kurulda Abdülkadir Ateş 89 oyda kaldı.

CHP Mudanya İlçe Başkanlığı, olağanüstü genel kurulunu Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. 254 delegeden 202 üyenin katılım sağladığı genel kurulun divan başkanlığını İl Başkanı Metin Çelik yaptı. Bursa milletvekilleri Sena Kaleli ile İlhan Demiröz’ün yanı sıra Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın da hazır bulunduğu genel kurulda, Selahattin Avcı ile Abdülkadir Ateş’in listeleri yarıştı. 12 Nisan 2012 ile 15 Mayıs 2014 tarihleri arasındaki Hüseyin Ihlamur başkanlığındaki eski yönetimin faaliyet ve denetim raporlarının okunup ibrasından sonra siyasi konuşmalarda ilk söz Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a verildi.

30 Mart’ta özlemin bittiğini ifade eden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, herkesin imrendiği belediye haline geldiklerini söyledi. Bu arada başta Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve partili 14 belediye meclis üyesi olmak üzere seçilecek yönetime gönderme yapan İl Başkanı Metin Çelik, hiç kimsenin CHP ve CHP örgütünün üzerinde olmadığının altını çizdi. 25 yıl sonra Mudanya’da belediyenin kazanıldığını anımsatan Çelik, “Önemli olan kazanmak değil, kazanılan belediyeyi elde tutmaktır. Öncelikle bu arkadaşlarımız örgütle, örgütün iç işlerine müdahale etmeyecekler. Onların görevi 75 bin nüfusluk Mudanya’ya hizmet etmektir. Ayrıca yine hiçbir arkadaşım buraya ‘Ben kendi ismimle geldim’ anlayışında olmamalıdır. Kimse CHP ve teşkilatın üzerinde değildir.” diye konuştu.

AVCI’NIN YÖNETİMİ

Başkan adaylarının konuşması sonrasında yapılan 202 üyenin oy kullandığı seçimlerde kırmızı liste ile yarışan Abdülkadir Ateş 89 oyda kalırken, beyaz listenin sahibi Selahattin Avcı ise 113 oyla başkan seçildi. Avcı başkanlığındaki 14 kişilik yeni yönetimde Sabri Alp, Eyüp Araz, Fethi Arslan, Aygül Çığ, Eşref Doğan, Serpil Durak, Gülşen Ersezen, Mehmet Güngör, Cumhur Gürpınar, Özden Keskin, Erhan Özekin, Emin Özer, Şerife Sert, Metin Topçu görev aldı. İlçe Başkanı Selahattin Avcı, partinin Eylül ayında yapacağı olağan genel kurula kadar birlik ve beraberlik içerisinde çalışma yapacaklarını söyledi.

Mudanya’da yerel seçimlerin ardından Hüseyin Ihlamur yönetimindeki CHP Mudanya İlçe Başkanlığı’ndan 10 üye istifa etmesi üzerine ilçe yönetimi düşmüştü. CHP Merkez Yürütme Kurulu, 30 günlüğüne Bursa Büyükşehir ve Mudanya belediyelerinin eski meclis üyesi Erhan Özekin başkanlığında 5 kişilik geçici yönetim atamıştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.