Hava Durumu

Bursa CHP eski milletvekilline şok!

Bursa CHP eski milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2017 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa CHP eski milletvekilline  şok!

DHA'nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, "Türkiye'den ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü" iddiasıyla Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Peki, Aykan Erdemir kimdir? Gözaltına mı alındı? Neden yakalanma kararı çıkarıldı? Detaylar haberimizde...

CHP eski milletvekili için yakalama kararı çıkartıldı. Zarrab davası ile ilgili olarak Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı. DHA'nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, "Türkiye'den ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü" iddiasıyla Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Peki, Aykan Erdemir kimdir? Gözaltına mı alındı? Neden yakalanma kararı çıkarıldı?Detaylar haberimizde...

AYKAN ERDEMİR KİMDİR?

Aykan Erdemir, 28 Temmuz 1974'te Bursa'da doğdu.

Babasının adı Adnan, annesinin adı Çiğdem'dir.

Sosyal Antropolog, Öğretim Üyesi Doç. Dr.; Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Harvard Üniversitesinde tamamladı.

Harvard Üniversitesi John F. Kennedy Kamu Yönetimi Okulu Hauser Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Merkezinde araştırmacı, Harvard Üniversitesi Antropoloji Bölümünde öğretim görevlisi, ODTÜ Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. ODTÜ'de Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Karşılaştırmalı Sosyal Bilimler ABD Başkanlığı ve Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanmış çok sayıda kitabı, raporu ve bilimsel makalesi bulunmaktadır. Sosyoloji Derneği, Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı ve Bursaspor Taraftarlar Derneği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyeliklerini yürütmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan teşhisi koydu, neşteri eline aldı!

CHP'nin 18 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirilen 15. Olağanüstü Kongresi'nde 1107 oy alarak Parti Meclisi'ne seçildi. 12 Haziran 2011 seçimlerinde CHP'nin Bursa 4. sıra milletvekili adayı olarak gösterilmiş ve XXIV. dönem Bursa milletvekili olarak seçilmiştir. Şubat 2014-Haziran 2015 arasında CHP Yurtdışı Örgütlenme Yürütme Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.

TBMM'de Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu ve Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu üyeliği, Türkiye-İsveç Parlamentolararası Dostluk Grubu genel sekreterliği ve Türkiye-Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. İnanç Özgürlüğü için Uluslararası Parlamenterler Girişimi (IPPFoRB) kurucularındandır.

Sosyal Demokrasi Derneği bilim ve yönetim kurulları ve Bursaspor kongre üyesidir.

2016 yılında Stefanus İnanç Özgürlüğü ödülünü layık görülmüştür. Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Türkiye Şubesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin On Başarılı Genci Yarışması'nda 2014 yılında Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi kategorisinde Türkiye'nin En Başarılı Genci seçilmiştir. Kültürel Diplomasi Enstitüsü Türkiye-Almanya Genç Liderler, Körber Vakfı Münih Güvenlik Konferansı Genç Liderler, Ulusal Demokratik Enstitüsü Uluslararası Liderler Forumu, Aspen Enstitüsü Liderlik Semineri ve Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı Geleceğin Uluslararası Liderleri gibi programlardan ödül ve destekler almıştır..

İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilen Erdemir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.