Hava Durumu

Bursa Çimento'dan çevre güvencesi

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, eleştirilerin odağında yer alan fabrika projesinin çevreye zararı olmayacağı konusunda güvence vererek, ek 40 milyon dolarlık yatırımın çevreyi koruma amaçlı olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Çimento'dan çevre güvencesi

HABER I Burcu SEKMEN I

TEKNOLOJİ ÜSSÜ FABRİKA

Bursa'da inşaat sektörünün öncü firmaları arasında yerini alan Bursa Çimento, yol haritasını Bursa Hakimiyet'e açıkladı. Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, Sönmez Medya'yı ziyaret etti. Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, AS TV ve Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna ile Bursa Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri ekibi tarafından karşılanan Osman Nemli, yatırım projelerini paylaşırken merak edilenleri yanıtladı. Bursa Çimento'nun tartışma yaratan 120 milyon dolarlık yatırımı hakkında konuşan Osman Nemli, "Biz bu yatırım ile dünyada kullanılan mevcut teknolojilerin en iyisini kullanacağız. Son 15 yılda Türkiye'de sektöre yönelik çok fazla yatırım yapıldı fakat biz bunların çok daha üzerinde bir çalışmaya imza atıyoruz. Son derece iddialıyız çünkü bütün altyapılarını yaptık, görüşmelerimizi tamamladık, enerji konusuna kadar her şeyi detaylı inceledik. Avrupa standartlarının bile üzerine çıkan bir fabrika yapıyoruz" dedi.

ÇEVRE İÇİN 40 MİLYON DOLAR

Projenin doğaya zarar vereceğine ilişkin ortaya atılan iddiaları da yanıtsız bırakmayan Nemli, "Bursa'nın yeşili bizim yeşilimizdir. Bunu inanarak söylüyoruz. Teknolojik olarak çok iddialı bir yatırım yapıyoruz. 120 milyon dolar biçtiğimiz yeni fabrikamızı daha farklı teknolojilerle, kapasite aynı olacak şekilde 80-90 milyon dolara da yapabilirdik. Bursa Çimento olarak aradaki 40 milyon dolarlık farkı çevre hassasiyetimiz için ortaya koyuyoruz. Göz ardı edilen bir nokta da şu ki; biz fabrikamızı yeni bir alana kurmuyoruz mevcut alanımızı hiç genişletmeden konumlandırıyoruz. Bursa Çimento 50 yıldır hizmet veriyor. Bizim yüzümüzden yok olan bir tane meyve bahçesi veya tarla yok. 30 yıldır aynı alanda hizmet veriyoruz fakat etrafımızdaki doğa güzelliklerinin çoğu şu anda konuta dönüşmüş durumda" diye açıklık getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.