Hava Durumu

Bursa Cumalıkızık'tan müjdeli haberi bekliyor...

Bursa’nın tarihi Cumalıkızık köyü, UNESCO’nun “Dünya Miras Listesi”ne girmeye hazırlanıyor. Cumalıkızık köyü, listeye kabulu halinde 1000. miras olarak literatüre girecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Cumalıkızık'tan müjdeli haberi bekliyor...

Bursa’nın köklü yerleşim 700 yıllık Cumalıkızık köyünde UNESCO heyecanı yaşanıyor. Tarihi köy, 3 yıllık aday adaylığı sürecinin ardından Dünya Miras Listesi’ne girmeye çok yakın. 25 Haziran’da İsviçre’in Doha kentinde açıklanacak olan sonuçlar, Cumalıkızık köyü halkı tarafından merakla bekleniyor. Bu yılki dolu yağışıyla mahsulde önemli bir yara alan Cumalıkızık köyü halkı, tüm umudunu UNESCO’nun sonuçlarına bağladı.

Geçen yıl UNESCO yetkililerinin denetiminden aldığı geçer notla adaylık hakkını kazanan Cumalıkızık köyünün süregelen restorasyon çalışmalarıyla dünya turizm vitrinine çıkmaya hazır olduğunu dile getiren Cumalıkızık Muhtarı Ahmet Kuş, “Yaklaşık 3 senedir hazırlanıyoruz. İlk etapta aday adayıydık. Şu anda resmi adayız. Müspet çalışmalar oldu. Haziran ayının sonlarına doğru müjdeli haberi bekliyoruz. Unesco’ya Cumalıkızık ailesi olarak hazırız. "3000 Yılında Yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık Projesi" kapsamında köyümüzde 300'e yakın bina restorasyonu devam ediyor. UNESCO ile birlikte ülkemizi, ilimizi köyümüzü çok daha fazla duyurma şansını elde edeceğiz. Çalışmalarımız hızlanacak. Evlerimizin restorasyonları, ev pansiyonculuğu gibi çalışmalarımız sürüyor. İnşallah UNESCO bu hedefler için tetikleyici olur. UNESCO ile birlikte profesyonelce bir gelişim sağlayacağız" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.