Hava Durumu

Bursa'da 1 liralık kitaba hücum ettiler

Çevre illerdeki kitap depolarındaki kitapları toplayan Bursalı kitapçı, 1 liraya satışa sunduğu kitaplar büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2014 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2014 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 1 liralık kitaba hücum ettiler
Çevre illerdeki kitap depolarındaki bulunan kitapları uygun fiyata toplayan İnönü Caddesi’ndeki Bursa Kitap Merkezi (BKM), 1 liraya satışa sunduğu kitaplar büyük ilgi gördü.

Gencinden yaşlısına bir çok vatandaşın kitapların önünde kuyruk olduğu görülürken, gün de 6 bin adet kitabın satıldığı öğrenildi. Toplam kitap sayısının 500 bin olduğunu ve şuana kadar 200 bin kitap sattıklarını ve geri kalan kitapların yıl sonuna kadar bitmesini beklediklerini ifade eden BKM yöneticisi Kubbettin Bingöl, "BKM olarak yıllardır Bursa’ya hizmet ediyoruz. Daha önceleri de kampanyalı kitaplarımız vardı. Amacımız kitap okumada bulunan ekonomik durumum iyi değil gibi bahaneler ortadan kalksın. Burası fuar alanı gibi oldu. İster Anadolu’nun ücra bir köşesine gelsin, ister ekonomik durumu iyi olmasın herkese göre kitap var. Günde en azından 5-6 bin kitap tüketiyoruz. İstanbul’da bütün yayın evlerinin depoları var. O depolardan uygun alıp müşterilerimize yansıtıyoruz. Müşterilerimiz de bundan çok memnun. Bizde Bursa ne kadar çok okursa bizde o kadar memnun oluyoruz. Artık Türkiye’nin en güzel yerleri kitap evleri olsun, en ucuz kitap olsun. Böyle bir düşünce ile yola çıktık ve başarıyoruz. Kitapları bir liraya satıyoruz her çeşit ve herkese göre kitap var" diye konuştu.

Bingöl, bu tarz kampanyaların devam edeceğini de belirtirken, kitapların fiyatlarını gördüğünde çok şaşırdığını belirten Meral Sarıaydın ise, "Bir sürü kitap alasım geldi. İyi de bir okuyucu olduğumu düşünüyorum. Şu anda 10 tane kitap almayı düşünüyorum. Herkesin kitap okuması gerekiyor. Çünkü okudukça insanların bakış açıları değişir. Şuanda millet olarak pek kitap okuma alışkanlığımız yok" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.