Hava Durumu

Bursa'da 100 koyunla işe başladı, şimdi ise..

Bursa'nın Kestel ilçesinde geçen yıl 100 adetle Romanov cinsi koyun yetiştiriciliğine başlayan Mustafa Aydın'ın çiftliğindeki koyunların sayısı 700'e ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 100 koyunla işe başladı, şimdi ise..

Geçtiğimiz yıl Ukrayna'dan ithal ettiği 100 adet Romanov cinsi koyunları Kestel Gölbaşı'ndaki çiftliğinde yetiştirmeye başlayan Mustafa Aydın, 1 yıl içinde koyun sayısını 700'e çıkardı.

Aydın'ın getirdiği koyunları yerinde görmek isteyen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörlüğü ekipleri çiftliğe giderek Aydın'dan bilgi aldı. Bir yıldır bu işle uğraştığını dile getiren Aydın, "100 koyun ile işe başladım ve şu an da işletmem yaklaşık 700 koyuna ulaştı. Koyunlar 13 yıl yaşıyor ve yılda 2 kez doğum yapıyor. Her doğumda ortalama 2-3 kuzu veriyor. Bu koyunların iklim sorunu yok." dedi.



Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun ise, "Romanov koyunu yetiştiriciliği bereketli bir kazanç kapısı. Türkiye'nin kırmızı et arzı konusunda yeni işletmelere ihtiyacı var." Şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.