Hava Durumu

Bursa'da 14 milyonluk tesis hizmete açıldı

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından semt pazarlarını sosyal yaşam alanlarıyla bütünleştiren Yunus Emre Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Yaşam Merkezi hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 14 milyonluk tesis hizmete açıldı

Yeni hayvan pazarı, et entegre tesisleri, süt ve ürün toplama merkezleri ile üreticinin yüzünü güldüren çalışmalara imza atan Mustafakemalpaşa Belediyesi, ekonomiye değer katan yatırımlar zincirine yeni bir halka daha ekledi. Pazarcı esnafını tek çatı altına toplayarak tüketiciye daha rahat alış veriş imkânı sağlayan, içinde bulunan kültür merkezi, düğün salonu, kapalı spor salonu, kafeterya, sanat atölyesi ve otopark gibi donatılarıyla da sosyal yaşama hitap eden Yunus Emre Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Yaşam Merkezi, 14 milyon TL'lik yatırımla Mustafakemalpaşa'ya kazandırıldı. Tesisin açılış törenine; AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Kaymakam Mehmet Zeki Koçberber, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 24. Dönem Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, İsmail Aydın ve Önder Matlı, BESOB Başkanı Arif Tak, Cumhur İttifakı Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Kanar, siyasi parti, sivil toplum ve meslek odası temsilcileri, daire amirleri, belediye meclis üyeleri ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

'BU TESİSLERİ YAPANLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Esnaf ve sanatkârlara hizmet etmenin ibadet kadar kutsal olduğunu belirten Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak; "Esnaflarımız artık bunun gibi büyük tesislere sahip oluyorsa ebetteki bizlerde bu hizmetleri yapanlara minnet duyacağız. Son zamanlarda bazı ekonomik sıkıntılar çektik, fakat hükümetimiz bu süreçte fevkalade güzel krediler veriyor. Esnafa ve sanatkâra sıcak para göndermeye çalışıyor. Haziran ayı itibariyle her şeyin daha da düzeleceğine inanıyorum. Belediye Başkanımızı bu yatırımından dolayı kutluyorum" dedi.

'EKONOMİK VE SOSYAL YAŞAM İÇ İÇE OLACAK'

Mustafakemalpaşa'da ilk kez çok fonksiyonlu bir pazar alanının hayata geçirildiğini söyleyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, " Ekonomik ve sosyal yaşamın iç içe olacağı bu tesis; 5000 metrekarelik kapalı pazaryeri, 200 araçlık otopark,bin metrekarelik düğün salonu,1000 metrekarelik kapalı spor salonu,700 metrekarelik kafeterya,3 adet sanat atölyesi ve 500 metrekarelik kültür merkezi ile halkımıza hizmet verecek" dedi.

'YENİ TESİS DEĞER KATACAK'

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de, yeni tesisin Mustafakemalpaşa'ya değer katacağını dile getirerek, "Mustafakemalpaşa'nın üç özelliği var. Tarım, tarımsal sanayi ve turizm. Bakanımızla da konuştum, Tümbüldek Kaplıcaları'nın uluslararası standartlarda bir merkez olması için gayret göstereceğiz. Sanayi bölgemizde yüzde 60 doluluk var. OSB'yi tamamen dolduracağız, otoyolu da Mustafakemalpaşa'ya bağlayacağız" dedi. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Yunus Emre Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Yaşam Merkezi'nin dualarla hizmete açılmasının ardından tesisin yapımına destek olanlara teşekkür plaketi verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.