Hava Durumu

Bursa'da 15 bin hastaya evde sağlık hizmeti verildi

Bursa’da faal olarak 5 bin 485 hastanın evde sağlık hizmeti aldığını belirten Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, 2010 yılından bu yana 15 bin 739 hastaya ulaşıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2015 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2015 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 15 bin hastaya evde sağlık hizmeti verildi
Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Yaşlı Haftası kapsamında evde sağlık hizmeti alan 101 yaşındaki Fatma Çakmak’ı ziyaret etti. Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Ayşe Nuray Tosun ve personellerin de eşlik ettiği ziyarette Dr. Akan, Çakmak’a geçmiş olsun dileklerini sundu.

Evde sağlık hizmetlerinin fedakarlık isteyen bir iş olduğuna dikkat çeken Dr. Akan, “Görevli personellerimiz hastalara sıcak ve samimi bir şekilde hizmet veriyor. Şu anda Bursa’da evde sağlık hizmetleri kapsamında 17’si devlet hastanesi olmak üzere 25 birimde 106 personel, hastalarımıza hizmet vermektedir. Personellerimizin hizmet sunarken karşılaştığı problemleri ve hastalara daha iyi hizmet verebilmek için tüm birimlerin koordineli çalışması gerekiyor. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Evde sağlık hizmeti çalışmalarının Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi tarafından yürütüldüğünü ifade eden Dr. Akan, “Evde sağlık hizmetleri, kurulduğu 2010 yılından bu yana 15 bin 739 hastaya ulaştı. Bursa’da 5 bin 485 hastamıza halen aktif olarak hizmet verilmektedir. Bu rakamlarla bakanlığın ilimiz için koymuş olduğu hasta hedeflerine ulaşmış ve bunu aşmış durumdayız. Geçtiğimiz yıl toplam 23 bin 950 hasta ziyareti gerçekleştirilirken, bu ziyaretlerin 3 bin 679’u uzman hekimler tarafından yapıldı. Bu hizmetlerin yanı sıra Müdürlüğümüz tarafından ihtiyacı olan hastalarımıza karyola dağıtımı yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Hizmetlerde kalitenin daha da artması için çalıştıklarını vurgulayan Dr. Akan, “En önemli sorumluluğumuz olan ‘Hastalara Saygı’ misyonu çerçevesinde evde yatalak durumdaki hastalarımızın ayağına sağlık hizmetlerini en üst seviyede ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.