Hava Durumu

Bursa'da 19 Mayıs coşkusu

Bütün yurtta olduğu gibi Bursa'da da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi törensiz kutlandı. Kent Meydanı'ndan Atatürk Stadyumu'na kadar yürüyen gençler, bu kez kutlamaları stadın içinde değil önünde yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2012 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2012 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 19 Mayıs coşkusu


Bursa'da 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa tek bir yerde değil, ayrı ayrı bölgelerde kutlandı. Kent Meydanı'nda toplanan Bursa protokolü, törene spor kıyafetleriyle geldi. Gençlik koşusunun startının ardından yürüyüşe geçen gençler, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle, Stad kavşağı'na kadar yürüdü. Stadın içi yerine bu kez dışındaki kutlamalar, halk dansları ekiplerinin gösterileriyle renklendi. Ardından Bursa Vali Vekili Sabahattin Yücel, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Büyükşehir Başkan Vekili Abdullah Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Günsar dereceye giren genç atletlere ödüllerini verdi.


Tüm Türkiye'nin 19 Mayıs bayramını kutladığını ifade eden Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, amaçlarının 19 Mayıs coşkusunu, toplumun tüm katmanlarına yaymak olduğunu ifade ederek, "Kutlamalar sadece öğrencilerle sınırlı kalmalıydı. Şuan kentin her yerinde okullarda, meydanlarda ayrı ayrı gruplar bayramını eş zamanlı olarak kutluyor. İlk olmasının oluşturduğu bazı olumsuzluklar olabilir. Yönetmeliğin değişmesinin ardından ilk bayramı kutluyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha nitelikli, eksikliklerimizi görüp tamamlayacağımız daha güzel törenler olacaktır" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.