Hava Durumu

Bursa'da 3. nesil üniversite hedefi

Uludağ Üniversitesi, 3. nesil üniversite hedefine ulaşmada önemli kriterlerden olan araştırma geliştirme yeteneği, proje ve patent potansiyeliyle partnerlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Üniversite, 3-4 Nisan tarihlerinde 7.'incisini düzenleyeceği 'Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri'nde araştırmacıları ve sektörü bir araya getirecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2018 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2018 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 3. nesil üniversite hedefi

Görükle Yerleşkesi'ndeki Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek programda, üniversite ile sanayi "3. nesil üniversite" vizyonu çerçevesinde bir araya getirilecek ve üniversitede halen yürütülen veya yürütülmesi planlanan projeler kamu ve özel sektöre tanıtılacak.

İlk gün Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan konuşacak. Bakan Elvan, Uludağ Üniversitesi'nin Merkez Laboratuvarı'nı da hizmete açacak. İki gün sürecek faaliyetler boyunca söyleşiler, sunumlar, poster sergileri ve iyi fikir yarışması düzenlenecek.

Faaliyetin ilk gününde "Yeni Nesil Ulaşım ve Otonom Araçlar" paneli yer alıyor. İkinci gün "Hayatın Her Alanında Teknoloji" oturumu yapılacak.
Uludağ Üniversitesi öğrencileri, Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri kapsamında düzenlenecek "İyi Fikir Yarışması"nda fikir ve iş projeleriyle jüri önünde rekabet edecek. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yazılım, üretim ve hizmet alanlarında iş fikirlerini yarıştırdıkları elemeler bu yıl oldukça çekişmeli bir şekilde gerçekleşti.

Çeyrek finale kalan 34 ekip iş fikirlerini jürinin önünde sunmadan önce TEB Girişim Evi tarafından düzenlenen "Business Canvas Model" eğitiminden geçti. Bu eğitimlerin ardından yapılan çeyrek finalde yarışan 34 ekibin 16'sı yarı finale çıkma hakkını elde etti. Finalde yarışacak 8 ekipten birinciye 150 bin TL, ikinciye 75 bin TL, üçüncüye 30 bin TL'lik proje desteği kazanacak. Ekiplere ayrıca, 10, 5 ve 2 bin 500 TL'lik ferdî ödüller de verilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.