Hava Durumu

Bursa'da 30 dakikalık yağmurda 400 bin ton mahsül telef oldu

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde dün sabah yarım saat süren dolu ve şiddetli yağış, 400 bin ton sebze ve meyveyi telef etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2017 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2017 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 30 dakikalık yağmurda 400 bin ton mahsül telef oldu

Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde bulunan 10 köyde 80 bin dönüm arazide 400 bin ton karpuz, kavun, domates ve biber, ceviz büyüklüğünde yağan dolu sebebiyle paramparça oldu. Sabah saatlerinde etkili olan dolu yağışı sonrası tarlalarını gezen üreticiler gördükleri manzara karşısında neye uğradığını şaşırdı.

Yarım saat yağan dolu sebebiyle tarlalarda ürün kalmadığı görüldü. Bir yıl boyunca emek verdikleri ürünlerini hasat etmek için bekleyen ve tek geçim kaynakları tarlalarındaki mahsulleri olan üreticiler devletten yardım bekliyor.

"BORÇ İÇİNDEYİZ...YARDIM BEKLİYORUZ"

Borç içinde olduklarını belirten Mustafakemalpaşa'nın Kumkadı köyü sakinleri, "Devletimiz İstanbul'da yaşanan yağış sonrası zarar görenlere yardım edeceğini açıkladı. Biz de yağış sonrası tarlalarımızda oluşan zararın devletimiz tarafından karşılanmasını istiyoruz" açıklamalarında bulundu. Borç içinde olduklarını belirten meyve sebze üreticileri devletin oluşan zararı karşılamaması durumunda sıkıntı yaşayacaklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.