Hava Durumu

Bursa'da 300 yataklı kalp merkezi hizmete girdi

Türkiye'nin sayılı kalp merkezlerinden birisi olan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı yeni kalp merkezi tam kapasite hizmet vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2018 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 300 yataklı kalp merkezi hizmete girdi

Kamuoyunda 'Eski Fakülte' olarak da bilinen Yüksek İhtisas EAH Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası'nın deprem yönetmeliğine göre ekonomik ömrünü tamamlamasıyla birlikte Yüksek ihtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi kampüsü içerisinde yapımı tamamlanan yeni merkezde taşınma işlemleri sona erdi. 40 bin metrekare alana inşa edilen ve 300 yatak kapasitesine sahip olan merkezde; 27 poliklinik odası, 5 ameliyathane ve bir de küçük operasyonlar için lokal ameliyathane bulunuyor. Yüksek teknoloji medikal cihazlarla donatılan hastanede kardiyovasküler cerrahi alanında dünya ölçeğinde yapılan tüm girişimsel işlemler ve ameliyatların gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

Merkezin taşınma süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, "Merkezimizde poliklinik birimlerimiz de hizmete açılırken, ameliyathane, yoğun bakım ve yataklı servislerimiz de hastalarımızın hizmetine açılacaktır. Hastane yönetimi ve sağlık çalışanları fazla mesai yaparak yeni merkeze taşındılar. Bu süreçte desteğini ve sabrını bizlerden esirgemeyen hastalarımıza ve personelimize teşekkür ederiz" dedi.

YARIM ASIR HİZMET VERDİ

Eski kalp damar merkezinin 1969 yılında Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak hizmete açıldığı bilgisini veren Dr. Akan, şunları kaydetti:

"Merkezimiz, 1992 yılında Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kendi binasına taşınmasıyla Kardiyo Vasküler Cerrahi Organ Nakli ve Hemodiyaliz Merkezi olarak faaliyetini sürdürdü. Ardından 1993 yılında Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi olarak ismi değişen merkezimiz, Sağlık Bakanlığı eğitim hastaneleri kapsamına alınırken, 2011 yılı itibarı ile de Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Dal Hastanesi olarak hizmet vermeye başladı. Hastanemiz yetersiz kalmaya başlayınca yeni bir hastane yapma ihtiyacı doğdu. Yeni inşa edilen merkezimiz Kardiyovasküler alanında sadece Bursa'ya değil bölgesel nitelikte hizmet verecek. Yani Balıkesir, Kütahya, Yalova, Bilecik gibi illerden gelecek vatandaşlarımız da bu merkezimizde tedavi olabilecek, bu merkezden tetkik ve hizmet alabilecek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.