Hava Durumu

Bursa'da 5 asırlık tarihe 'kalas'lı destek!

Bursa’da sosyal tesis inşaatı sebebiyle 500 yıllık Molla Fenari Camii'nin duvarları çatladı. Duvar yıkılmasın diye kalaslarla destek konuldu. 

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 20:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 20:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 5 asırlık tarihe 'kalas'lı destek!
Osmanlı'nın ilk şeyhülislamı Molla Fenari Hazretlerinin kabri bulunan caminin duvarları çatladı. Çevre düzenlemesi adı altında yapılan sosyal tesis inşaatı tarihi caminin istinat duvarlarına zarar verdi. Çatlayan duvar, yıkılmaması için kalaslarla tahkim edildi. Tarihi duvarın yıkılması halinde mezarların da yok olacağı ifade edildi.



Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu Üyesi ve Gönüllü Çevre Müfettişi Ali Turan, "Burada bulunan camide yatan zat, Osmanlı'nın şeyhülislamı Molla Fenari Hazretleridir. Bu cami 1500’lü yılların başında yapılmış. Tarihi kıymeti çok yüksek bir mabet. Caminin çevresinde tarihi mezarlar var. Belediyenin yapmış olduğu sosyal tesis inşaatı sebebiyle tarihi duvarın bir kısmı yıkıldı, diğer kısmı ise ortadan çatlayarak yıkılıma tehlikesiyle karşı karşıya. Tarihi duvarı kalastan payandalarla ayakta tutmaya çalışıyorlar. Çevre düzenlemesi adı altında tarihi camiinin çevresine sosyal tesis yapılması çok yanlış. Bursa’nın tarihini ayağa kaldırıyoruz diye tarihin katledilmemesi lazım. Bu inşaat yapılırken Anıtlar Kurulu ve Vakıflar'dan görevliler olması lazım, fakat kimse yok. Sadece inşaatta çalışan işçiler var. Tarihe daha fazla zarar vermeden terbir alınmasını istiyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.