Hava Durumu

Bursa'da 5 TL'lik gaspa 2 yıl hapis!

Bursa'da yaşı küçük 2 çocuktan 5 lira gasp eden bir kişi 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 5 TL'lik gaspa 2 yıl hapis!
Olay, 16 Mart 2016 tarihinde merkez Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi Rumeli Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sedat B. (18), babasına ait otomobille gezmeye başladı. Bu sırada fırından ekmek almaya giden yaşları küçük ve amca çocukları olduğu öğrenilen A.D. (14) ile M.D.'yi (15) gören Sedat B., aracını durdurdu. Çocukların yanına giden Sedat B., ceplerindeki parayı istedi. Bunun üzerine korkan çocuklardan A.D. 4, M.D. ise 1 lirasını şahsa verdi. Olayın ardından Maşallah D., Emek Polis Merkezi Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu. Çocukların verdiği plaka doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri ise, Sedat B.'yi evinde gözaltına alındı. Şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

"BIÇAK VEYA KESİCİ ALET GÖSTERMEDİM"

Tutuklu Sedat B.'nin davası Bursa 6. Ağı Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Duruşmaya mağdurlardan A.D., M.D., yakınları ve avukatlar katıldı. Sanık Sedat B., "Arkadaşlarımla babama ait otomobille gezerken, tanımadığım 2 kişinin yanında durdum. Gençler, 'benim 3-4 liraya ihtiyacım var, verir misiniz?' diye sordum. Bir tanesi 4, diğeri de 1 lira verdi. Onlara herhangi bir kesici alet ya da bıçak göstermedim. Çocuklara vurmadım" diye konuştu.

"KORKTUĞUMUZ İÇİN ÜZERİMİZDEKİ PARAYI VERDİK"

A.D. ise, olay günü amca oğlu Mert D. ile fırına ekmek almaya gittiklerini ifade ederek, "O sırada 16 HT 679 plakalı bir otomobille yanımıza geldi. Sanık, 'şimdi ben sizi gasp ediyorum. Üzerinizde ne varsa çıkarıp verin. 3'e kadar sayıyorum, çıkarmazsanız bıçaklarım' dedi. Korktuğumuz için üzerimizdeki parayı verdik" dedi.

Öte yandan gençlerin mağduriyeti tutuklu sanığı ailesi tarafından giderildi. Mahkeme heyeti, sanığa 'yağma' suçundan dolayı ilk olarak 5 yıl, sanığın iyi halini göz önünde bulundurarak ve çocukların şikayetçi olmaması üzerine cezayı 2 yıl 1 aya düşürdü. Sanığın tutuklu bulunduğu süre de göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, gencin tahliyesine karar verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.