Hava Durumu

Bursa'da 50 bin TL'lik vurgun yaptı ama kaçamadı!

Bursa’da kendisini polis olarak tanıtan 23 yaşındaki İ.İ., iddiaya göre telefonla aradığı 52 yaşındaki Ayşenur Başköylü’yü telefonla dolandırarak 50 bin lira değerinde para ve ziynet eşyasını aldı. Şüphelenen kadının polise haber vermesi üzerine, zanlı verilen eşkal bilgileriyle saç şeklinden yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 50 bin TL'lik vurgun yaptı ama kaçamadı!
Bursa’nın Merkez Nilüfer ilçesi Esentepe Mahallesi’nde Ayşenur Başköylü’yü cep telefonunundan arayan bir kişi, kendisin polis olarak tanıtarak, bir kuyumcu soygununa kimlik bilgilerinin karıştığını söyledi. Sahte polis, Başköylü'den, inceleme yaptıktan sonra iade etmek üzere evdeki para ve altınları kendisine teslim etmesini istedi. Paniğe kapılan Ayşenur Başköylü, evde bulunan 10 bin lira nakit parayı ve 40 bin lira değerinde altını poşete koyarak sahte polisin yönlendirmesi ile Esentepe Mahalle Muhtarlığı'nın hemen yanındaki duvarın kenarına bıraktı.

POLİS, SAÇINDAN YAKALADI

Daha sonra buradan uzaklaşan Başköylü, bir binanın arkasına saklanarak altın ve paraları gerçekten polislerin alıp almayacağını görmek için bekledi. Bu sırada poşeti esmer tenli, saçlarının kenarı kısa, önleri ise uzun olan bir kişinin aldıgını gören Başköylü, dolandırıldığını anlayınca  polise haber verdi.

Kısa sürede belirtilen adrese gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Ekipleri zanlıyı yolda yürürken saçlarından tanıyıp durmasını istedi. Kaçan zanlı kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı. Adının İ.İ. olduğu öğrenilen zanlının, dolandırıcılık suçundan kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Suçlamayı reddeden zanlının üzerine çalınan altın ve paralar bulunamadı. Sorgulaması yapılan İ.İ., ifadesi alındıktan sonra dolandırıcılık suçundan adilyeye çıkartılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.