Hava Durumu

Bursa'da 60 bin öğrenci LYS'de ter döktü

Bursa'da, üniversite adayların LYS Maratonun ilk ayağı LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı, 600 yerleşim biriminde yapıldı. Sınavlara giren 60 bin öğrenci soruları yanıtlarken aileleri heyecan içerisinde dışarıda kendilerini bekledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 60 bin öğrenci LYS'de ter döktü
Üniversite Adaylarının LYS Maratonunun ilk ayağı LYS-4 sınavları bugün Bursa'da da yapıldı. 600 yerleşim yerinde gerçekleşen sınavlara 42 bini yeni olmak üzere toplam 60 bin öğrenci katıldı. Sabah erken saatlerinde sınava girecekleri merkeze giden öğrenciler içeri girmek için uzun kuyruk oluşturdu.



Öğrenciler, saat 10.00'da başlayan sınavda kendilerine tanınan 135 dakika içersinde, tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ve din kültürü ve ahlakla ilgili soruları yanıtlamaya çalıştı. Sıcak havaya rağmen dışarda bekleyen aileler ise çocuklarının başarısı için dua etti. 

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı sınavlar yarın, matematik alanındaki LYS-1 ile devam edecek. Yine saat 10.00'da başlayacak sınavda öğrenciler 135 dakika içersinde matematikten 50, geometriden ise 30 soruyu yanıtlamaya çalışacak. Öğrencilerin sınav maratonu, önümüzdeki cumartesi ve pazar günü yapılacak sınavlarla sona erecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.