Hava Durumu

Bursa'da 63 firmaya on binlerce iş başvurusu yapıldı

Bursa'da Yıldırım Belediyesi'nin öncülük ettiği, İŞKUR, Bursa Valiliği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iş birliğinde 29-30 Eylül 2017 tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İstihdam Seferberliği Buluşması" sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2017 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 63 firmaya on binlerce iş başvurusu yapıldı

Kentin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak adına önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Biz, Yıldırım Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kurduğumuz 'İstihdam Masamız' vesilesiyle iş arayan on binlerce kardeşimizi firmalara yönlendirerek bunlardan bin 500 vatandaşımızın iş sahibi olmasına vesile olduk. Ancak bu farklı bir proje.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke genelinde başlattığı istihdama yönelik çalışmalarına biz de düzenlediğimiz bu etkinlik ile katkı sağlamak istedik. Kentimizdeki bu işe gönüllü, Bursa iş dünyasının önemli firmalarından 63 tanesi ile iş talebinde bulunan vatandaşlarımızı bir araya getirdik. Etkinliğe beklentilerin üzerinde bir katılım oldu. Bunu hem farkındalık oluşturmak hem de bu vesileyle yoğun bir talepte bulunan, iş arayan hemşehrilerimizi iş sahibi yapmak düşüncesiyle bu etkinliği düzenledik" diye konuştu.

Öte yandan Bursa iş dünyasının önemli firmalarının katılım sağladığı "İstihdam Seferberliği Buluşması" etkinliğini 2 gün boyunca 25 bin kişi ziyaret etti. Etkinlikte stant açan 63 firmaya 22 bin 837 kişi iş başvurusunda bulunurken, yapılan iş başvurularının neticesinde firmalar tarafından 4 bin 13 kişinin istihdam edileceği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.