Hava Durumu

Bursa'da 7 avukat FETÖ'den cezaevinde

Bursa'da FETÖ soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen Bursa Barosu'na kayıtlı 13 avukattan 7'si tutuklandı. 6 avukat ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2017 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2017 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 7 avukat FETÖ'den cezaevinde

İlker TÜRKER'in haberi..

Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Bursa Barosu'na kayıtlı 19 avukata yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında operasyon düzenledi.

Terör örgütüne üye olmak ve 6 bin 415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi dair kanuna muhalefet etmek suçlarından şüphelilerin evlerinde ve avukatlık bürolarında arama yapıldı.

Operasyon kapsamında H.S., B.B., Ç.A., R.Y., E.K., H.B.İ., M.Y., A.H., E.Ç., N.A.,O.G., M.İ. ve Y.Ş. gözaltına alındı.

Şüphelilerin 9'unun bylock kullandığı, Bank Asya'yı kurtarmak için para yatırdıkları ve örgütün üst düzey kişileri ile görüşme yaptıkları tespit edildi. Avukatlar İl Emniyet Müdürlüğü'deki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullandıkları, bazılarının örgüt elebaşının talimatlarına uyarak Bank Asya'ya para yatırdıkları ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileriyle görüştükleri öne sürüldü.

7 TUTUKLAMA

Adliyeye sevk edilen 11 avukattan H.S.,B.B.,O.G.,R.Y.,E.K.,M.Y. ve M.İ. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.