Hava Durumu

Bursa'da adalet şehitlerinin adı o ormanda yaşayacak

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce Kestel ilçesi Aksu Mahallesi'nde Adalet Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2018 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2018 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da adalet şehitlerinin adı o ormanda yaşayacak

Kestel İlçe Müftüsü Arif Yeşiloğlu tarafından yapılan duanın ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş tarafından ilk fidan dikildi. Araziye toplamda bin adet fidan dikildi.

Bursa'nın Kestel ilçesi Aksu Mahallesi'ndeki Adalet Şehitleri Hatıra Ormanı'nda fidan dikimi öncesinde konuşan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, "Bursa'da görev yapmaya başlayalı 8 ay oldu ve bu üçüncü ağaç dikme programımız. Kendimize bir hedef koyduk, yılda iki bahar ve iki sonbahar olmak üzere toplamda dört kez ağaç dikme programı gerçekleştireceğiz. Bu yıl üçüncü kez bu etkinliği gerçekleştirdik. İnşallah ekim ve kasım aylarında bu etkinliklerin dördüncüsünü de gerçekleştireceğiz" dedi.

"EN ÇOK AĞAÇ DİKEN İKİNCİ ADLİYEYİZ"

Türkiye genelinde en çok ağaç diken ikinci adliyenin Bursa Adliyesi olduğunu vurgulayan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, "Türkiye geneline baktığımız zaman en çok ağaç diken ikinci adliyeyiz. Sadece Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı olarak değil, bakanlık olarak da bu konuda çok ciddi çalışmalarımız ve gayretlerimiz var. Memleketin ağaçlandırılması çok önemli bir olay, memleketin zenginliğine büyük bir katkısı var. Ağaç dikmek, hadislere bile konu olmuş; peygamberimiz, ölürken bile elinizde bir ağaç fidanı varsa dikmeden ölmeyin diyor, bu derece önem veriyor. Biz de fırsat buldukça memleketin hem güzelleşmesi, hem de ekonomisine katkı sağlaması açısından bu ağaçları dikelim istedik" şeklinde konuştu.

Adalet Şehitleri anısına oluşturulan hatıra ormanında fidan dikilmesine Kestel İlçe Müftüsü Arif Yeşiloğlu tarafından yaptırılan duanın ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ve davetliler tarafından fidanların dikilmesinin ardından toplamda bin adet fidan dikildi. Fidan dikimine Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Bursa Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Ali Rıza Bir, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Şahin, Kestel Kaymakamı İskender Yönden, Bursa Orman İşletme Müdürü Nacettin Doğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Bursa Adliyesi'nde görev yapan Hakimler, Cumhuriyet Savcıları ve Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanları ile kamu yararına çalışan yükümlüler katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.