Hava Durumu

Bursa'da 'AIK Cup' sahibini buldu

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün kamu kurumları arasında düzenlediği 'AIK Cup 2017 Halı Saha Futbol Turnuvası'nı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'AIK Cup' sahibini buldu

AMAÇ FARKINDALIK

Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü kapsamında, akılcı ilaç kullanımına dikkat çekmek ve gereksiz antibiyotik tüketimi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla turnuva düzenlendi. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği turnuvaya 12 kurum katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'nün karşı karşıya geldiği final müsabakası nefesleri keserken kazananı pe-naltı atışları belirledi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü rakibini mağlup ederek kupanın sahibi olurken, kupa törenine Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Akılcı İlaç Kullanımı Daire Başkanlığı'ndan Marmara Bölge Sorumlusu Ali Boray Başçı'nın yanı sıra çok sayıda kamu kurum temsilcisi ve vatandaş da katıldı.

KULLANIM AZALACAK

Kupa töreninde açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Türkiye'nin Avrupa'da en fazla antibiyotik kullanan ülkelerden biri olduğunun bilgisini verdi. Her 3 reçeteden birinde antibiyotik reçete edildiğinin altını çizen Güngör, "Akılcı ilaç kullanımı çalışmalarının başlaması ile çeşitli farkındalık etkinlikleri yapılarak oran yüzde 20'ler seviyesine inmiş durumda. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte antibiyotik kullanım oranları bu tarz etkinliklerle daha da azalacaktır" dedi. Turnuvada Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ikinci olurken, İl Sağlık Müdürlüğü üçüncülükle yetindi. Dereceye giren takımlar ödüllerini Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan'dan aldılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.