Hava Durumu

Bursa'da akıl almaz hırsızlık

BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde, kimliği belirlenemeyen hırsızlar, köpekleri ve 2 bekçiyi sprey sıkarak uyutup, 80 küçükbaş hayvanı çaldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2013 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2013 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da akıl almaz hırsızlık

Olay, Karacabey’e bağlı Canbaz Köyü'nde saat 02.00 sıraları meydana geldi. Canbaz Köyü girişindeki 71 yaşındaki Osman Çavuş’a ait ahıra gelen hırsız veya hırsızlar, 4 köpeği sprey sıkarak veya yiyeceklerine koydukları uyuştucu madde ile bayılttı. Ahırda yatan bekçiler; 25 yaşındaki Ahmet Çavuş ile 28 yaşındaki Recep Çavuş’u da spreyle etkisiz hale getiren hırsızlar, 91 küçükbaş hayvanı alarak yolda bekleyen kamyona yükledi. Yükleme sırasında 11 hayvanı beğenmeyerek bınaran hırsızlar 80 küçükbaşı alarak kayıplara karıştı.

Sabah saatlerinde hırsızlığın farkına vardıklarını anlatan ailenin en büyük oğlu Mustafa Çavuş, olayı hemen jandarma bildirdiklerini söyledi. Mobese kamerası görüntülerden Bursa’ya hayvan yüklü bir kamyonun tespit edildiği bilgisini aldıklarını anlatan Çavuş, şöyle dedi:

"Markası, modeli belirlenen kamyona Bursa içinde henüz rastlanılmadı. Hayvanları nasıl çıkarmışlar, nasıl yükleme yapmışlar bir ize rastlayamadık. Beğenerek seçmişler hayvanları, beğenmedikleri 11 hayvanı geri bırakmışlar. Bu başımıza gelen üçüncü hırsızlık. Daha evvel de köpekleri zehirleyerek çalmışlardı. Bu defa da önce elektriği kesmişler ardından kardeşlerim ve bekçi köpekleri spreyle etkisiz hale getirmişler. Sabah kalktığımızda kardeşlerim ilacın etkisiyle hasta gibiydi. Hayvancılıkla geçiniyoruz. Hasta olan babam olayın etkisiyle daha da kötüleşti ve hastaneye kaldırdık. Yetkililerin bir an önce çalınan hayvanlarımızı bulmasını bekliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.