Hava Durumu

Bursa'da akıl almaz hırsızlık! Bu kez de köpek maması çaldılar

Bursa’da hırsızlar çalıntı otomobil ile sokak hayvanları için kurulan beslenme odaklarından köpek mamalarını çaldı. Artan hırsızlık olaylarına karşılık Nilüfer Belediyesi, 36 beslenme odağının bulunduğu yerlere güvenlik kamerası koyacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2015 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da akıl almaz hırsızlık! Bu kez de köpek maması çaldılar
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde hırsızlar, sokak hayvanları için kurulan beslenme odaklarındaki köpek mamalarına gözünü dikti. Nilüfer Belediyesi tarafından ilçe genelinde kurulan toplam 36 beslenme odağına dadanan hırsızlar, sokak hayvanları için bırakılan köpek mamalarını çaldı.

Beslenme odağından köpek mamalarını çalan hırsızı gören vatandaşlar, durumu Nilüfer Belediyesi ve polise bildirdi. Çalıntı araçla köpek mamalarını çalan hırsızın yakalanması için çalışma başlatılırken, Nilüfer Belediyesi de artan köpek maması hırsızlarına karşılık beslenme odaklarına güvenlik kamerası koyma kararı aldı.



Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak tesislerdeki tüm sokak hayvanlarının bakımları ile sokak hayvanlarının yaşamlarını kolaylaştırmak adına ilçe genelinde 36 adet beslenme odağı kurulduğunu söyledi. Büyükçoban, “Beslenme odaklarına her gün çıkan ekiplerimiz, ortalama günde 250 kilo mamayı beslenme odaklarına koyarak sokak hayvanlarımızın beslenmeleri için çalışıyoruz. Son günlerde yaşadığımız üzücü olaylardan birisi de, sokak hayvanları için beslenme odaklarına koyduğumuz mamalarımızı araçlarla gelen bazı şahıslar alıp kendi özel ihtiyaçları için kullanıyorlar, tabiri caizse çalıyorlar” dedi.

BESLENME ODAKLARINA KAMERALI TAKİP

Kendilerine gelen ihbarlarla hukuksal işlemleri yaptıklarını ifade eden Büyükçoban, “Gelen ihbarların arasında köpek maması çalan araçların plakaları da var. Bu gibi durumlara son vermek için beslenme odaklarının çevresinde güvenlik tedbirlerini arttırarak, bu mamalardan medet uman hırsızların da bundan men edilmesine çalışacağız. Beslenme odaklarının etrafına güvenlik kameraları da koyacağız. Sokak hayvanları için sunduğumuz bu imkanları bireysel amaçları için kullanmasınlar. Bu tür hırsızlık olaylarından vazgeçsinler. Çünkü onlar sokak hayvanları için. Hayvanseverlerden beslenme odaklarına sahip çıkmalarını, hatta mama koyarak destek olmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.