Hava Durumu

Bursa'da akıl almaz ölüm

Bursa'da kimliğinin üzerinde T.C. numarası olmadığı için hastaneye alınmadığı ve bu yüzden hayatını kaybettiği iddia edilen 16 yaşındaki lise öğrencisinin babası, kızının halen ölüm sebebinin tespit edilmemesine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2013 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2013 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da akıl almaz ölüm

İddiaya göre, artan diş ağrısı şikayeti üzerine geçen yıl ekim ayında hastaneye giden Alara İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Melike Sakin, kimliğinin üzerinde T.C. numarası yazmadığı için muayene edilmeyerek geri çevrildi.

Ailesinin bir başka hastaneye götürdüğü 16 yaşındaki Sakin'e iğne yapılıp ağrı kesici ilaç verildi. Taburcu edilerek evine gönderilen genç kız, 2 gün sonra yine rahatsızlandı. Ailesi tarafından hastaneye götürülmek istenirken yolda hayatını kaybeden Melike Sakin'in ölümü herkesi yasa boğdu. Savcılık, septik şok neticesinde hayatını kaybettiği sanılan Sakin'in ani ölümüyle alakalı soruşturma başlattı.

Kızının kesin ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'nda yaklaşık 7 ay önce otopsi yapıldığını ifade eden baba Tahir Sakin, "Kızımın ölümünün üzerinden aylar geçti. Fakat halan neden öldüğü hususunda bir rapor düzenlenmedi. Ben yavrumu kaybetmişim. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Biz görevini yapmayan doktorlardan şikayetçiyiz. Herkes üzerine düşen görevi yapmış olsa şu an kızım belki hayatta olacaktı" dedi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporu halen göndermemesini eleştiren baba Sakin, "Sorup soruşturuyoruz. Bize kimse bir açıklama yapmıyor. Bu soruşturma bir an önce tamamlansın. Adalet yerini bulsun" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.