Hava Durumu

Bursa'da anlamlı etkinlik!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Engelliler Şube Müdürlüğü ve Down Kardeşliği Derneği işbirliği ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü kapsamında Merinos AKKM'de etkinlik gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2019 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da anlamlı etkinlik!

Kamu kurumlarının yöneticileri ve Engelli Dernekleri başkanlarının katılımı ile ayrıca her engel grubundan gençlerin hazır bulunduğu program, Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı İşaret Diliyle İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından 'Tıpkı sizin gibiyiz. +1 Farkla! Sloganıyla hazırlanan farkındalık kamu spotu beğeniyle izlendi. Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mihrimah Kocabıyık, "Engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak, mesleki becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak, engelli ailelerin gündelik yaşantılarını kolaylaştırmak, toplumda engelli olma durumuyla ilgili farkındalık yaratmak ayrıca engelli ve engelsiz bireyler arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek adına farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz" dedi.

Down sendromunun bir hastalık değil genetik bir farklılık olduğunu söyleyen Kocabıyık, Down sendromlu bireyler ve ailelerinin çabalarına katkıda bulunmak, toplumda bir farkındalık oluşturmak için Engelsiz Yaşam Merkezi ve Down Kardeşliği Derneğinin birlikte hazırladıkları program için emeği geçen herkese teşekkür etti. Müzik, şiir, dans ve halk oyunları gösterileriyle devam eden program sonunda kısa bir stand-up gösterisi de yer aldı. Etkinlik sonunda engelli bireylere ve Down sendromuna dikkat çekmek amacıyla engelli çocuklar ve aileleri beyaz balon uçurdular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.