Hava Durumu

Bursa'da Arınç'ın açılışını yaptığı teleferikte izdiham yaşandı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı törenle, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yenilediği ve Uludağ'a ulaşımı sağlayacak olan teleferik hattı açıldı. Arınç daha sonra teleferikle Sarıalan bölgesine geçti. Açılış nedeniyle teleferik bir günlük ücretsiz olunca, izdiham yaşandı. Arınç'ın teleferikle istasyondan ayrılmasının ardından kabinlere girmek için birbirleriyle yarışanlar, görevlilerle tartıştı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2014 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2014 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Arınç'ın açılışını yaptığı teleferikte izdiham yaşandı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı törenle, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yenilediği ve Uludağ'a ulaşımı sağlayacak olan teleferik hattı açıldı. Arınç daha sonra teleferikle Sarıalan bölgesine geçti. Açılış nedeniyle teleferik bir günlük ücretsiz olunca, izdiham yaşandı. Arınç'ın teleferikle istasyondan ayrılmasının ardından kabinlere girmek için birbirleriyle yarışanlar, görevlilerle tartıştı.

Merkez Yıldırım İlçesi Teferrüç Mahallesi'nde bulunan ve yenilenen teleferik istasyonunun açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe, ilçe belediye başkanları, 30 yıl boyunca yeni hattı işletecek Teleferik AŞ. yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Arınç, kentin simgesi olan teleferiğin yenilenmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Son zamanlarda Uludağ'a teleferikle çıkmadığını belirten Arınç, "Artık 8 kişilik kabinlerle Uludağ’a çıkacağız. Rahmetli annemle teleferikle Uludağ’a çıkardık. Teferrüç, Kadıyayla, Sarıalan hafızalarımda yer etmişti. Son zamanlarda çıkamadım. Karayoluyla çıktım, ama teleferiği hiç kullanamadık. Bursa cennet diyebileceğimiz güzel beldelerden birisi. Bütün nimetleri Rabbim cömert bir şekilde Bursa’ya vermiş" dedi.

“BÜYÜKŞEHİR ULUDAĞ’IN TEK YETKİLİSİ OLSUN”

Uludağ ile ilgili yıllardır bir yetki karmaşası yaşandığına da değinen Arınç, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Uludağ'dan tek yetkili ve sorumlu hale gelmesini istediklerini kaydetti. Uludağ’dan yılın her ayında istifade edilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Arınç, şunları söyledi:

"Uludağ’ın her noktasından istifade etmek zorundayız. Oteller yenilenmeli, kapasite artmalı, bölge arasındaki fark kalkmalı. Uludağ kongre turizmi olmalı. 3 yıldan beri bir dergi tarafından yapılan ekonomik forum bile Bursa ve Uludağ’dan bahsettirebiliyor. 12 ay kongre merkezi haline gelmesi, Bursa’ya da Türkiye’ye de büyük yarar getirecektir. Otellerin kapasitesi bu iş için müsait değil. Geçtiğimiz yıldan beri altyapıda büyük hizmetler yapıldı. Otopark ve diğer konularda belediye güzel bir hedefi ortaya koydu. Teleferik tamamlanıncaya kadar büyükşehir belediyemiz Uludağ için hazırladığı projeleri gerçekleştirecek. Bursa büyük eksikliği gidermiş olacak. Yıldırım da, Bursa da, Türkiye de büyük kazanç sağlayacak. Teleferiğe binip yukarılara çıkacağımız, güzel vakit geçireceğimiz bir gelişme olarak bakmayın. Burası inşallah 12 ay 24 saat istifade edilecek, ekonomik zenginlik olarak hepimizi mutlu edecek."

NİMETULLAH HOCA SANDALYEDEN DÜŞÜYORDU

Bülent Arınç'ın konuşma yaptığı sırada açılışa katılan Japonya İslam Merkezi İmamı olan ve 'Nimetullah Hoca' olarak tanınan Nimetullah Halil İbrahim Yurt, oturduğu plastik sandalyede düşme tehlikesi geçirdi. Yurt'a hemen görevliler yardım ederken, kendisine yeni bir sandalye verildi.

ÜCRETSİZ OLUNCA İZDİHAM YAŞANDI

Konuşmaların ardından Arınç, yenilenen teleferiğin açılışını yaptı. Daha sonra kent protokolü ile birlikte yenilenen teleferik kabinine binen Arınç, Sarıalan bölgesine çıktı. Açılış nedeniyle teleferik, vatandaşlara bir günlüğüne ücretsiz hale getirilince, izdiham yaşandı. Arınç'ın teleferikle istasyondan ayrılmasının ardından kabinlere girmek için birbirleriyle yarışanlar görevlilerle tartıştı ve izdihama neden oldu.

8 KİŞİLİK KABİN İLE 12 DAKİKADA ULUDAĞ

Bursa ile Uludağ arasında ulaşımın sağlanması amacıyla yaptırılan ve 1963 yılında başladığı seferlerle bugüne kadar milyonlarca kişiyi Uludağ’a taşıyan teleferik hattı, 1 Kasım 2012 tarihinde yapılan son seferin ardından hat tamamen söküldü ve yerine modern teknolojiye uygun gondol tipi kabinlerden oluşan yeni teleferik hattı inşa edildi. Yenilenen hat ile birlikte Teferrüç- Sarılan arasında 23 dakikada gerçekleşen teleferik seferleri 8 kişilik yeni kabinler sayesinde 12 dakikaya indi. Yeni teleferiğin kış sezonunda oteller bölgesine ulaşacağı belirtilirken, 180 vagonla, saatte bin 500 kişi taşınabilecek.

HALK GÜNÜ VE ÜCRETSİZ TUR MÜJDESİ

Yap- İşlet- Devret modeli ile yapılan ve 30 yıl boyunca yüklenici firma tarafından işletilecek teleferiğin, 1.5 yıl önceki fiyatlarla hizmet verdiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Çarşamba günleri eskiden olduğu gibi ‘Halk Günü’ olacak ve halkımız yarı fiyatına taşınacak. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi olarak denizde düzenlediğimiz mavi turlar gibi Uludağ’a da ücretsiz ‘yeşil turlar’ düzenleyeceğiz. Böylelikle bugüne kadar Uludağ’a görme fırsatı bulamayan vatandaşlarımızı ücretsiz olarak teleferikle Uludağ’a götüreceğiz" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.