Hava Durumu

Bursa'da Atatürk büstüne çirkin saldırı

Davutkadı Mahallesi’nde bir ortaokulun bahçesinde Atatürk büstüne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çirkin saldırı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2014 08:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2014 08:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Atatürk büstüne çirkin saldırı
Atatürk’ün vefatının 76’ncı yıldönümü dolayısıyla kentin dört bir yanında anma törenleri düzenlenirken bir yanda da bu özel günde Atatürk büstüne çirkin bir saldırı yapıldı. Davutkadı Eşref Evcil Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri sabah 10 Kasım Anma Töreni için okul bahçesine geldiğinde altın rengindeki Atatürk büstünün siyah sprey boya ile boyandığını gördü. Öğretmenlerin durumu polise haber vermesi üzerine ekipler okulda incelemelerde bulundu. İnceleme sonucu büstün yerinden de sökülmeye çalışıldığı anlaşıldı. Olayın gece saatlerinde yapıldığı tahmin edilirken okulda gece görüş özelliği olan 12 güvenlik kamerası incelemeye alındı. Daha sonra okul görevlileri büstü temizledi.

NEFRETLE KINIYORUZ

Öte yandan okula gelen Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, saldırıyı kınayarak “Maalesef öğrencilerimiz anma etkinliğini o kötü manzara ile gerçekleştirdi. Atatürk’ün ölüm yıldönümünde yapılan bu saldırı nefretle kınanacak kadar çirkin bir hadisedir. Burada yetkililerden tek birşey istiyorum. Bu saldırıyı yapanlar bir an önce bulunsun ve gerekli cezayı alsın.” diye konuştu.                                                                                                                 Fatmagül EREL'in haberi 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.