Hava Durumu

Bursa'da azmin fotoğrafı ! 70 yaşında okuma yazma öğreniyor

Bursa Valiliği'nin 'Okuma yazma bilmeyen kalmasın' projesi kapsamında, Romanlar için açtığı kursa 120 Roman kadını katılıyor. Akşam saatlerinde kursa gelen kadınların arasında en fazla dikkati, 70 yaşından sonra okuma yazma öğrenmek isteyen 6 çocuğu ve 11 torunu bulunan Türkan Özçalışkan çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2015 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da azmin fotoğrafı ! 70 yaşında okuma yazma öğreniyor
Bursa Valiliği'nin desteğiyle başlatılan 'Okuma-yazma bilmeyen kalmasın' adı verilen proje kapsamında 120 Roman kadını okuma- yazma öğreniyor. İlk ders zilinin çalması ardından sınıfları dolduran kadınlar, öğretmenlerinin yazdıklarını okuyarak defterlerine not ediyor. Öğretmenlerin kadınlarla tek tek ilgilendiği kursta en dikkati çeken kişi 6 çocuk ve 11 torun sahibi olan 70 yaşındaki Türkan Özçalışkan oldu. Azmiyle genç öğrencilere taş çıkaran Özçalışkan, şöyle dedi:



"Okuma-yazma öğreniyorum. Bir haftadan beri okula geliyorum. Torunlarımda evde öğretiyorlar. Arabalara biniyoruz, hastanelere gidiyoruz, okuma-yazma bilmediğimiz için zorlanıyoruz. Hiç olmasa okumayı yazmayı öğrenmek istedim."



 Kursa devam eden diğer öğrencilerden 68 yaşındaki Sevim Yatık ise "Bu yaşıma kadar elime defter, kalem almamıştım. Okumayı öğrenmeyi çok istiyordum. Bu kurs benim için şans oldu" derken, 60 yaşındaki Meryem Yücalır ise engelli çocuğuna ilaç verirken ilaç isimlerini bilmediği için zorlandığını ve bu nedenle okumayı öğreneceğini ifade etti.

"GEREKİRSE ÜNİVERSİTE OKUYACAKLAR"

Kursa gelen kadınların başarılı olduğunu ifade eden Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, kadınların heyecanlı olduklarını söyledi. Eğitim seviyesinin yükselmesi gerektiğini ifade eden Özçimen, şöyle konuştu:

"Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz ‘okuma-yazma bilmeyen kalmasın’ kampanyasını devam ettiriyoruz. Bursa Valimizin desteğiyle açılan bu kurslara yoğun ilgi var. 5 yaşından, 77 yaşına kadar Roman kardeşlerimiz okuma –yazma öğrenmeye geliyor. Geçmişte çeşitli sebeplerden dolayı bu vatandaşlarımız okuma-yazma öğrenememişler. Ama okumanın yaşı olmaz. Şu anda 120 öğrencimiz var. Hedefimiz 250 Roman ablamıza okuma-yazma öğretmek. Bu cehaletle savaşmamış gerekiyor. Eğitim düzeyimizi yükseltmemiz gerekiyor. Kurslara katılan ablalarımızda heyecanla kurslara geliyorlar. Okumaya devam etmek isteyenleri sadece ilk okulu bitirmelerini değil, ortaokul, lise ve gerekirse üniversiteyi bitirmelerini sağlamak için elimizden geleni yapacağız."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.