Hava Durumu

Bursa'da babalarından öğrendikleri tarifle 500 litre sirke yaptılar

İnegöl'de Abdullah Kerem Yoran (13) ve kardeşi Erdem Yoran (10), babalarından öğrendikleri tarifle doğal sirke üretmeye başladı. Kardeşler, ürettikleri doğal sirkenin patentini almayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da babalarından öğrendikleri tarifle 500 litre sirke yaptılar


Kırsal Karakadı Mahallesi'ndeki köy evlerine haftasonu giden iki kardeş, burada ağaçlarından topladıkları elmaları sirkeye dönüştürüyor. Abdullah Kerem Yoran, "3 yıl önce babamın sirke yaptığını gördüm. Ben de merak edip babamdan sirke yapmayı öğrendim ve kardeşimle birlikte sirke yapmaya başladık. Sirke yapımında; öncelikle elmaları ağaçlardan topluyoruz ve güzelce sirkeli suda temizliyoruz. Sonra elmalarımızı doğrayıp bidonlara dolduruyoruz. 'Sirke anası' denilen mayamızı koyuyoruz. Üstünü hava alacak şekilde kapatıyoruz. Yaklaşık 40 gün sonra sirke oluyor. Oluşan sıvıyı elma parçalarından ayırmak için süzüyoruz. Süzülen sıvı sirke oluyor. Sirkelerimizi komşularımıza, yakınlarımıza ikram ediyoruz" dedi.

Aldullah Kerem, "Bu ürünün patentini almayı hedefliyoruz. Hedefimiz fabrika kurmak" dedi.

Erdem Yoran ise "Ben de ağabeyime yardım ediyorum. Birlikte sirke üretimi yapıyoruz. Bazen ikram ettiğimiz komşularımız bize harçlık veriyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.