Hava Durumu

Bursa'da Başbakan Erdoğan'a hakaret davasında ilk duruşma

Bursa'nın Mudanya İlçesi’nde, Taksim Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan protestosu sırasında, Başbakan Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla, 28 genç hakkında ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaretten açılan davanın görülmesine Mudanya 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2014 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2014 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Başbakan Erdoğan'a hakaret davasında ilk duruşma

Taksim Gezi olayları sırasında başından yaralanarak yaşamını yitiren Berkin Elvan için 12 Mart’ta Bursa’nın Mudanya İlçesi Mütareke Meydanı’nın da yapılan yürüyüşe katılan 28 genç hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla ile Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı.

Mudanya İlçesi Hükümet Konağı binası içinde bulunan Mudanya 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, haklarında 2 yıla kadar hapis cezası istenen 28 tutuksuz sanıktan 23'ü katıldı.

Davada 6 avukatın savunduğu sanıklar, ‘yürüyüşe katıldıklarını fakat hakaret içeren slogan atmadıklarını’ söylediler. Avukatların, Başbakanın da ifadesinin alınması ve sabıka kaydının istenmesi talebi mahkeme tarafından kabul edilmedi. Sanıkların avukatı ve Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Aslı Evke Yektin, sanık yakınlarının ve izleyicilerin yer darlığı gerekçesi ile adliye dışına çıkartıldığı davanın, katılmayan 5 kişinin ifadesinin dinlemesi için 30 Haziran’a ertelediğini söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.