Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Başkan Aktaş engellilerle birlikte fide ekti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, engelli bireylerin sosyal hayatta daha fazla yer almalarını hedefleyen 'Tarımla Engellerimizi Aşıyoruz' projesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, topluma faydalı çalışmalara katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2018 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2018 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Başkan Aktaş engellilerle birlikte fide ekti

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım AŞ., İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Türkiye Kredi Kooperatifleri Birliği, Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bursa Engelliler Federasyonu arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen 'Tarımla Engellerimizi Aşıyoruz' projesinin açılış töreni yapıldı. Okul içerisinde engellilere tahsis edilen 1000 metrekarelik alanda, engelli bireyler toprakla uğraşarak rehabilite edilecek. İlk aşamada engelli 20 bireyin alındığı proje, 8 ay boyunca haftada 1 gün şeklinde devam edecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, engellilerin birçok alanda dezavantajlı konumda bulunduğunu, son senelerde bu alanda ciddi çalışmaların yapıldığını söyledi. Engellilerin başkalarına olan fiziksel ve ekonomik bağımlılıklarını azaltmayı istediklerini belirten Başkan Alinur Aktaş, topluma faydalı projelere katkı sunmaya devam edeceklerini anlattı. Tarım AŞ. aracılığıyla tarımın her alanında destekçi kurum konumunda bulunduklarını belirten Başkan Aktaş, Türkiye'nin 'söylendiğinin aksine' tarımda geriye gitmediğini, gelişen teknolojiyle birlikte güzel çalışmaların ortaya çıktığını söyledi. Tarımla ilgili eğitimlerin artarak devam etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Aktaş, "Tarımda daha ileriye gitmemiz gerekiyor. Engelli bireylerin bu sürece katılması, onların hayatlarına değer katacaktır. Bursa'nın sanayi kimliği çok öne çıkıyor ancak aynı zamanda tarım şehriyiz. Bu işin lansmanını daha fazla yaparsak, gelir anlamında ileriye gideriz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda ciddi destekler veriyoruz. Elbirliğiyle bunları artıracağız" dedi.

Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise, engelli bireyler için büyük anlam taşıyan projeyi başlatmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başlangıçta 20 engelli bireyi kursa tabi tuttuklarını ve eğitimlerin 8 ay süreceğini söyleyen Yıldız, uygulama için 1 dönümlük açık alanda 320 metrekarelik sera alanının hazırlandığını aktardı. Yıldız, engelli vatandaşlarla sebze fidelerinin ekilmeye başlandığını söyledi.

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, projeyle rehabilitasyon merkezlerinde kalan engellilerin de hayatın içerisinde yer almalarını hedeflediklerini ifade etti. 100 kişiyle başlayan projenin Bursa'da binlere ulaşacağını vurgulayan Öneş, bundan sonraki çalışmalara da katkı sunacaklarını anlattı.

Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Mürşit Atlıakın, engelli bireylerin sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almalarının önemine dikkat çekerek, bu tür çalışmaların devam etmesini temenni etti. Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Bülbül, projenin içerisinde yer aldıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, bundan sonraki projelere de okul olarak katkı sunmaya hazır olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve protokol üyeleri tarafından engelli bireylerin rehabilitasyonu için hazırlanan seraların açılışı gerçekleştirildi. Başkan Aktaş, serada engelli vatandaşlarla birlikte çapa yaparak domates fidesi dikti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.