Hava Durumu

Bursa'da bayrama sayılı günler kala şekerler tezgahlarda yerini aldı

Ramazan Bayramına sayılı günler kala, Bursa Tuz Pazarı Çarşısı'nda yoğunluk yaşanırken, bayram şekerleri tezgahlarda yerlerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2019 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2019 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bayrama sayılı günler kala şekerler tezgahlarda yerini aldı

Ramazan Bayramına sayılı günler kala, Bursa Tuz Pazarı Çarşısı'nda yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar bayram alışverişi yapmak için pazarlara akın ederken, bayram şekerleride tezgahlardaki yerini aldı. Kent Şekerleme, İstanbul, İzmir, Konya, Gaziantep ve Erzurum'da olduğu gibi Bursa'da ki 'Kasaba Pazarları'nda da tezgahlarını açtı. Mondelēz International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, Bursa'daki Tuz Pazarı'nda tezgahın başına geçerek şekerleme pazarını değenledirdi aynı zamanda da satış yaptı. 50 yılı aşkın süredir, bayram geleneğinin yaşatılmasına katkıda bulunanduklarını söyleyen İhsan Karagöz, "Bizler de 'her bayramın şekeri' Kent olarak bayram öncesi hazırlık heyecanını kasaba pazarlarında yaşıyoruz. Her yıl 30'u aşkın ürünümüzle bayram heyecanının yaşandığı milyonlarca ailenin evine konuk oluyoruz" dedi. Avrupa ve Türkiye'deki şekerli gıda tüketimi rakamlarına dikkati çeken Karagöz, bu konuya ilişkin bilgiler paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa ortalamasına bakıldığında kişi başı ortalama şekerli gıda tüketiminin 5,7 kilogram olduğu gözlemlenirken Danimarka, Finlandiya, İzlanda gibi kuzey ülkelerinde tüketim 11-12 kilogramlara kadar çıkıyor. Türkiye'deki kişi başı şekerli gıda tüketimi ortalaması ise 4,4 kilogramdır. Türkiye'de bayram şekeri tüketimine bakacak olursak bir yılda bir hane ortalama 2,2 kilogram bayram şekeri tüketiyor. Hediyelik ve ikramlık olarak adlandırılan bayram şekeri pazarı yaklaşık 300 milyon lira." Mondelez International Türkiye'nin toplam net hasılatının yüzde 20'sini hediyelik ve ikramlık şeker kategorisinin oluşturduğunu anlatan Karagöz, aynı zamanda her yıl bayram dönemlerinde 6 bin 500 kişiye ek istihdam sağladıklarını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.