Hava Durumu

Bursa'da bedava hamsi izdihamı

Bursa'da, bazı hemşehri derneklerince düzenlenen "Karadeniz Günleri" etkinlikleri kapsamında pişirilen 1 ton hamsi vatandaşlara ikram edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2017 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2017 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bedava hamsi izdihamı

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bursa 2. Karadeniz Günleri'nin resmi açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin katıldığı törenle yapıldı. Kültürel organizasyonların toplumda birlik ve beraberliğin oluşmasına neden olduğunu belirten Başkan Altepe, Güçlü Türkiye'ye en fazla ihtiyaç duyulan şu günlerde Karadeniz insanına büyük görevler düştüğünü söyledi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bursa 2. Karadeniz Günleri'nin resmi açılışı gerçekleştirildi. 18 Ocak tarihinde halka açılan etkinliğin resmi açılışına, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Organizasyon Sorumlusu İsmail Tiftik, 20 ilin hemşeri dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmaları öncesinde protokol üyeleri önünde sahne alan Yıldırım Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, birbirinden heyecanlı Karadeniz ezgilerini sergiledi. 20 Ocak Pazar günü sona ermesi planlanan ve 1 ton hamsinin halka ikram edildiği etkinlikte, Türkiye'deki saldırılar ve şehitler nedeniyle müzikli eğlenceler sınırlı tutuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi büyük bir badire atlattığını, o tarihten bu yana ülkenin büyümesini hazmedemeyen güçlerin farklı terör olaylarını birbiri ardına uygulamaya aldığını belirten Başkan Altepe, bütün olarak zor günleri aşacaklarını, Büyük Türkiye yolunda ilerlemeye devam edeceklerini söyledi.

Bursa 2. Karadeniz Günleri'ni düzenleyen kuruluşları tebrik eden Başkan Altepe, bu tür organizasyonlarla toplumun daha sağlıklı hale geldiğini ifade etti. Konuşmasında Güçlü Türkiye yolunda en büyük güvencelerden birinin Karadeniz insanı olduğuna değinen Başkan Altepe, "Bu ülkeyi bölmek isteyenler muvaffak olamadı, inşallah hiçbir zaman da muvaffak olamayacaklar. Şanlı bayrağımız inşallah kıyamete kadar dalgalanacak. Onun için başta Karadeniz insanımız olmak üzere herkese görev düşüyor. Milli ve manevi değerlerimize, kültürümüze sahip çıkmalıyız. Kültürümüzün kıymetini bilmeliyiz. Moralimizin artması, toplumun kaynaşması açısından bu tür etkinlikler çok önemli. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise konuşmasında, Bursalıların 4 gün boyunca Karadeniz'in heyecanlı ve hareketli atmosferini teneffüs edeceğini belirtti. Ulu Şehir Bursa'nın Türkiye'nin her yerinden vatandaşlara kucak açtığını vurgulayan Vali Küçük, "İnsanları tanımak, anlamak ve seçmek lazımdır. 2. Karadeniz Günleri de insanların birbirini tanımasına neden oluyor. Bu anlamda organizasyon, şehrimize güzellik ve zenginlik katmıştır. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Din Adamı Lütfü Taşçı, açılış duasını gerçekleştirdi. Duanın ardından Vali Küçük, Başkan Altepe ve protokol üyeleri, stantları tek tek dolaşarak yöresel ürünler hakkında bilgiler aldı. Organizasyon Sorumlusu İsmail Tiftik, Karadeniz ürünlerinden oluşan bir paketi Başkan Altepe'ye hediye etti

.

BEDAVA HAMSİYE HÜCUM

Bursa'da, bazı hemşehri derneklerince düzenlenen "Karadeniz Günleri" etkinlikleri kapsamında pişirilen 1 ton hamsi vatandaşlara ikram edildi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte, 20 hemşehri derneğinin oluşturduğu Bursa Karadeniz Platformunca kurulan stantta, ızgaralarda pişirilen hamsiler dağıtıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.