Hava Durumu

Bursa'da Berberoğlu kararı böyle protesto edildi

CHP Bursa İl Örgütü, 25 yıl hapis cezasına çaptırılarak tutuklananMilletvekili Enis Berberoğlu için Heykel Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaparak kararı protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Berberoğlu kararı böyle protesto edildi

Atatürk Anıtı önünde toplanan CHP'liler adına açıklamayı Bursa İl Sekreteri Muharrem Or yaptı. Or, alınan kararın AK Parti iktidarının yargıyı emrine aldığının en somut örneği olduğunu öne sürerek, "Bu olay, muhalefete karşı yürütülen baskıcı-faşist yöntemlerle hukuk adına hukuksuzluğun hayata geçirilmesidir" dedi.

Milletvikili Berberoğlu'nun hiçbir kanıt ve veri olmaksızın 25 yıla mahkum edilmesinin siyasi bir karar olduğunu savunan Or, "Bütün Türkiye'nin göz önünde televizyonda, "Vallahi de billahi de o TIR'lar Türkmenler'e gitmiyordu" diyen Tuğrul Türkeş'in Başbakan Yardımcısı yapılırken, Enis Berberoğlu'nun AK Parti'ye biat etmediği, AK Partili birinin damadı olmadığı için tutuklandığını ifade ederek, "Bu olay, AKP faşizminin yargıyı emrine aldığının en somut örneğidir" diye konuştu.

Or'un konuşması zaman zaman partililer tarafından "Adalet" sloganlarıyla kesildi. Çok sayıda partili ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de katıldığı basın açıklaması ardından topluluk dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.