Hava Durumu

Bursa'da Berkin Elvan yürüyüşü

Bursa'da toplanan vatandaşlar, Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölüm yıl dönümünde anma yürüyüşü düzenledi. Grup, ayrıca Meclis'te görüşmesi süren İç Güvenlik Yasası'nı da protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2015 06:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2015 06:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Berkin Elvan yürüyüşü
Akşam saatlerinde Setbaşı'nda toplanan yüzlerce vatandaş, Atatürk Heykeli önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Hükümeti protesto eden grup, açtıkları pankartlarla Berkin Elvan'ın öldürülmesini kınadı.

Grup adına açıklama yapan Bursa Demokrasi Güçleri adına KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Süleyman Ayyılmaz, Berkin'in 269 günlük yaşam mücadelesi ile verdiği mesajın gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Yaklaşık 1 aydır TBMM'nin gündemini meşgul eden İç Güvenlik Yasası'na da tepkisini dile getiren Ayyılmaz, "Yasanın 60'a yakın maddesi TBMM'nden geçti. Bu bir sıkıyönetim yasasıdır. Demokrasi ile bağdaşmaz, olsa olsa ancak AKP'nin ileri demokrasi anlayışı ile bağdaşır. Biz emekçiler olarak, demokrasi güçleri olarak ivedilikle halkın, Meclis'in gündeminden bu sıkıyönetim yasasının çıkartılmasını ve bir an önce geri çekilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Kalabalık, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.