Hava Durumu

Bursa'da beşikten mezara kadar hizmet!

İnegöl Belediyesi Mezarlıklar ve Defin Hizmetleri Müdürlüğü, 2017 yılında 7/24 çalışma prensibiyle örnek bir hizmet anlayışı ortaya koymayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2018 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2018 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da beşikten mezara kadar hizmet!

'Mezarlıklar ve Defin Hizmetleri Müdürlüğünün 2017 yılı içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alper Taban, "İlçe halkımızın en zor anında yanında olmayı başararak, örnek bir yönetim anlayışı sergileyen Mezarlıklar ve Defin Hizmetleri Müdürlüğü vasıtası ile vatandaşlarımıza bir nebze de olsa katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerekli özen ve itinayı göstererek sosyal belediyeciliğin gerektirdiği tüm imkanları vatandaşlarımıza sunarak, beşikten mezara kadar örnek bir belediyecilik anlayışını ortaya koymanın sevincini yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Vatandaşlarımızın en acılı günlerinde onlarla beraber olarak, onların sıkıntılarını hafifletmeye çalıştıklarını belirten Taban, "2017 yılı içerisinde Mezarlıklar ve Defin Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde 805 erkek ve 682 kadın toplam 1487 gasil ve kefenleme işlemi yapılmıştır. Ayrıca ilçemiz dışına 126 kadın 121 erkek toplamda 247 cenaze nakil işlemi gerçekleştirilmiştir. Bizler, hemşerilerimizin bu en acılı günlerinde yanlarında olmayı şiar edinmiş bir belediyeyiz" dedi.

2017 yılı içerisinde ilçemiz genelinde vefat eden 802 kişinin yakınlarına taziye ziyareti gerçekleştirildiğini ifade eden Taban, "Taziye ziyaretleri bizim çok önemsediğimiz bir hizmet. Ziyareti yapan birimimiz acılı ailemize ve yakınlarına metanetli olmayı ve bir gün bizlerinde bu hak tecelliyi yaşayacağımızı belirterek, sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergiliyorlar. Ve beraberinde de dini ve kültürel dokuya uygun olarak bir hasbihal yapılıyor. Ziyaret sırasında vefat eden kişi için dua okunuyor. Ondan sonra da ziyaret sona eriyor. Ola ki durumu müsait olmayan, ziyareti kabul etmeyenler de olabilir. Zaten ön görüşme esnasında da bunu bildirirlerse de ziyaret gerçekleştirilmiyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.