Hava Durumu

Bursa'da bıçaklı dehşetin yaşandığı okulda protesto

Bursa’da, dün uyuşturucu kullandığı için okuldan uzaklaştırılan bir öğrencinin iki müdür yardımcısını bıçakladığı lisede, bugün yüzlerce öğrenci derse girmedi. Bahçede oturarak eylem yapan öğrencileri, okulu yaptıran hayırsever iş adamı Mustafa Kırcılar sakinleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bıçaklı dehşetin yaşandığı okulda protesto
Edinilen bilgiye göre, dün merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Kırcılar Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana gelen olayda, uyuşturucu kullandığı için okuldan uzaklaştıran 17 yaşındaki B.Y. okulu bastı. Müdür yardımcısı Adnan U.'yu karnından bıçaklayan öfkeli genç, kavgayı ayırmaya çalışan diğer müdür yardımcısı Yücel A’yı da ağır yaraladı. Olaydan sonra şüpheli gençle iki müdür yardımcısı tedavi için hastaneye kaldırıldı. Müdür yardımcılarından Yücel A.’nın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Olayın yaşandığı okulda öğrenciler bugün dersi boykot etti. Okul bahçesinde toplanan yüzlerce öğrenci, olayı protesto ederek öğretmenlerine sahip çıktı. Sloganlar atarak eylemi yapan öğrenciler yetkililerin seslerini duymasını istedi.

Gençleri sakinleştirmek için okulu yaptıran hayırsever işadamı Mustafa Kırcılar okula geldi. İdarecilerle görüştükten sonra bahçede oturan öğrencilere seslenen Kırcılar, nasihatlerde bulunduğu gençlerin sakin olmasını istedi. Olaydan derin üzüntü duyduğunu ifade eden Kırcılar, öğrencilere yüzme havuzlu yeni bir okul yaptıracağı müjdesini verdi. 

Olayın derin üzüntüsü içinde olduklarını ifade eden öğrencilerden Nurgül Dönmez, iki müdür yardımcısının da kendi dertleriyle dertlenen çok önemli idareciler olduğunu ifade ederek, “Öğretmenlerimiz bize cebimizde paramız olup olmadığını bile soruyordu. Öğrencilerse ne yaptı? Bonzai için hocamızı bıçakladılar. Ben bugün okula korkarak geldim. Annem beni okula korkarak gönderdi. Hocalarımız bizi ailemizden daha çok düşünüyordu. Şimdi onlar çekiniyor. Bunu yapan o öğrenci en ağır cezaya çarptırılsın. Öğretmenlerimiz öğrencilerinden korkmasın” dedi.

Fatma Nur Tan ise, “Öğretmenlerimizin başına bu iş geliyorsa bizim başımıza da gelebilir. Burada katliam da yapabilirdi. Burada herkes sessiz olarak bir amaç için birlikteyiz. Öğretmenlerimiz ve kendi can güvenliğimiz için buradayız” dedi.
Okulun öğrenci temsilcisi Yakup Yıldırım ise, liselerinde güvenlik zafiyeti olduğunu söyleyerek, “Biz öğrenciyiz, bu ülkenin nesliyiz. İki öğretmenizi kurban verebilirdik. Acilen tedbir alınmalı” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.