Hava Durumu

Bursa'da binlerce kadın Özgecan için yürüdü

Bursa'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farklı dernek ve sivil toplum kuruluşu üyesi binlerce kadın, Özgecan Aslan için yürüdü. Atatürk Stadyumu önünde toplanan kalabalık, şarkılar ve halaylar eşliğinde Heykel semtindeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüyüş düzenlendi. Ellerinde Özgecan Aslan'ın fotoğraflarının bulunduğu kalabalık, 'Özgecan'ı unutmadık, unutturmayacağız', 'Özgecan'ın katillerinden hesap soracağız' şeklinde slogan attı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2015 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da binlerce kadın Özgecan için yürüdü
Bursa'da 16 farklı kadın derneği ve sivil toplum kuruluşu üyesi kadınlar, Özgecan Aslan için bugün Atatürk Stadyumu önünde toplandı. Yaklaşık 3 bin kadın daha sonra şarkılar ve halaylar eşliğinde Altıparmak Caddesi'nden, Heykel semtindeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Anıt önünde toplanan kadınlar, ellerinde Özgecan Aslan'ın fotoğrafları ile^sloganlar atarak yürüdü.

Kadınlar adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Filiz Tali, şunları söyledi:

"Özgecan'ın katledilişi ile yüreği dağlanan ve artık yeter diyerek, sokakları dolduran kadınlarız. Buradan Özgecan'a söz veriyoruz. Özgecan'ın ve tüm kadınların katillerinden hesap soracağız. Gece ve gündüz yani canımız nasıl ve ne zaman isterse, sokaklarda, meydanlarda özgürce yaşamak biz kadınların da hakkı. Bizi toplumsal hayattan tecrit etmenize izin vermeyeceğiz. Ne giyeceğimize, nerede, kiminle ve nasıl yaşayacağımıza da, kaç çocuk doğuracağımıza da, kürtaj olup olmayacağımıza da sadece biz karar veririz. Bu hayat bizim, bu karar bizim."

Filiz Tali'nin ardından HDP adına Kürtçe bir konuşma yapan Serap Çelik ise konuşmasını yarıda keserek, Türkçe olarak, "Milletvekilimiz Sebahat Tuncel'in etkinliğe katılması ve konuşma yapmak istemesi engellendi. Ben de eleştirimi yapıyor ve konuşmamı yarıda kesiyorum" dedi. 



KADIN POLİSLERDEN JEST!

Yürüyüşte görevli kadın polisler ise yürüyüşe katılan kadınlara karanfil dağıtarak, kadınlar gününü kutladı.Kalabalık daha sonra dağıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.