Hava Durumu

Bursa'da bir ilk... Kentsel dönüşümde anahtarlar teslim edildi

Kentsel dönüşümde özel sektör işbirliğiyle geçen yıl Temmuz ayında yıkılan ve Ağustos ayında temeli atılan Cumhuriyet Mahallesi Manastır Bölgesi'ndeki İbrahim Reis Sitesi tamamlandı. 12 Kat sahibine anahtar ve tapuları düzenlenen törenle teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2014 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2014 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bir ilk... Kentsel dönüşümde anahtarlar teslim edildi

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Necdet Yılmaz’ın yanı sıra Belediye Meclis üyeleriyle Vizyon Yapı Şirketi temsilcileri Hamza Aygün ve Ferhat Kurt’un da katıldığı törende Gemlik’in depremsel riskleri ve kentsel dönüşümün önemi bir kez daha masaya yatırıldı.

Törende konuşan Müteahhit Firma Vizyon Yapı Yöneticisi Hamza Aygün, Türkiye’ye örnek olacak projede anahtar teslimini 11 ayda yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, Bursa ve Gemlik’te uygulamaya konulan ilk projenin başarıyla tamamlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, bundan sonraki projeler için ümitlerin kırılmadığını vurguladı. Akla, bilime ve mantığa uygun projelere “İstemezük” diye başkaldırılmaması gerektiğini anlatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Bu projeye destek veren site sakinlerini de kutluyorum. Umut oldular. Kentsel dönüşümde sadece devletin değil, özel sektörün de önemine dikkat çektiler. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’da konuşmasında, çürümüş, enkaza dönmüş eski sitenin yıkımında da yer aldığını hatırlatarak, anahtar ve tapu tesliminde de yer almanın sevincini yaşadığını açıkladı. İsmail Aydın, “Buradan Gemlik’e, Bursa’ya Türkiye’ye mesaj vermemiz gerekiyordu. 11 ayda bu mesaj layıkıyla verildi. Kat Maliklerini, öncülük yapan Belediye Başkanımızı ve müteahhit firma yetkililerini kutluyorum. Kentsel dönüşüm Gemlik gibi deprem riski yoğun bir ilçede çok önemli. Çünkü Gemlik’in yapı stoku sıkıntılı. Gemlik’teki binaların yüzde 90’a yakını 1999 depremi öncesinde yapılmış binalar. Burada sadece devletin değil, halkın ve özel sektörün de kentsel dönüşüme yaklaşımının güzel bir örneği var” dedi.

Kentsel dönüşüm yasasında yapılan değişiklikler içinde kat maliklerinin rızasının da önemli yer tuttuğunu vurgulayan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik’in sağlam zeminli alanlara taşınması için de yoğun çaba gösterdiklerini bildirdi. Anayasa mahkemesi tarafından iptal edilen, zeytinlik arazilerin imara açılması konusuna da değinen İsmail Aydın, “Biz zeytinlik alanları yok etmek istemiyoruz. Ancak Gemlik’in deprem riski açısından bu sağlam zeminli arazilere taşınması şarttır. Gemlikliler bize desteklerini sürdürsünler. Gemlik’e özel bir yasa maddesi çıkararak, zeytinliklerin bir bölümünü sağlam zeminli arazilere konut yapabilmek adına imara açtıracağız. Desteklerinizin devamını istiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından, kat maliklerine anahtar teslimleri ve tapuları verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.