Hava Durumu

Bursa'da bir ilk! STK’lar AK Parti adayları için sandığa gidiyor

AK Parti Genel Merkezi, Bursa adaylarını belirlemek için ilginç bir karara imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2015 08:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2015 08:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bir ilk! STK’lar AK Parti adayları için sandığa gidiyor
Kısa bir süre önce parti teşkilatının 2694 üyesi, 235 milletvekili aday adayından 18 kişilik aday listesini belirlemek için nasıl sandığa gittiyse, şimdi aynısını Bursalı STK’lar yapacak. Valiliğe kayıtlı 3254 dernek ve odanın 20 bin dolayındaki yöneticisi yarın Merinos AKKM’de oy kullanacak.

İşte Okan TUNA'nın o yazısı...

Mesleğimizde; Bazen böyle şeyler olabiliyor. Ama çok nadir.
Yılda belki bir kez, ya da hiç.
O da bugün bizim başımıza geldi.
Dün akşam saatlerinde köşe yazımızı bitirmiş ve Ankara’da gerçekleştirilen MHP kurultayının Bursa’yı ilgilendiren kulisleri sizlere duyurmak için kaleme almıştık ki, bu kez de AK Parti cephesinden başka bir haber geldi kulağımıza.

Bunun için de;
Yazı İşleri Müdürü Kemal Göz’ün izniyle dün gece geç saatlerde oturduk bu ikinci yazıyı kaleme aldık.
Böylece aynı gün içinde aynı tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde bugün iki köşe yazımız birden oldu.

Bursa’da;
Dün akşam saatlerinde;
Sadece AK Parti’nin milletvekili aday adaylarını değil, Bursa’daki yüzlerce sivil toplum kuruluşunu da harekete geçiren bir gelişme yaşandı.
O da şu.
AK Parti Genel Merkezi;
Aldığı ani bir kararla, diğer illerde olduğu üzere Bursa’da da, milletvekili aday adaylarını bir de STK’ların kantarına çıkarma kararı aldı.
Yani;
Kısa bir süre önce parti teşkilatının 2 bin 694 üyesi, 235 milletvekili aday adayından 18 kişilik aday listesini belirlemek için nasıl sandığa gittiyse, şimdi aynısını Bursalı STK’lar yapacak.

Bu işlem;
Yarın Merinos AKKM’nin fuaye salonunda gerçekleştirilecek.
Toplam 50 kabin kurulacak ve 6 sandıkta da oy kullanılacak.
Bunun için;
AK Parti İl Başkanlığı dün akşam alarma geçti ve Bursa Valiliği’ne kayıtlı toplam 3 bin 254 sivil toplum kuruluşuna davet yaptı.
Yani tüm derneklere ve odalara.
BTSO’dan, Borsa’ya, SİAD’lardan, hemşehri derneklerine, meslek odalarından, BESOB’a ve kayıtlı odalarından ve daha nicesine varıncaya değin.

Karara göre;
Bu 3 bin 254 derneğin yöneticileri ki, yaklaşık olarak 20 bini geçkin çeşitli meslek grubu üyesi, yarın eğer isterlerse Merinos AKKM’ye gidip, AK Parti’den kimi milletvekili görmek istediklerini işaretleyecekler.
Bunun için;
Yaklaşık bu 20 bin dernek ve oda yöneticisinin önüne, tıpkı parti mensuplarının önüne konulduğu gibi 235 milletvekili aday adayının isimlerinin listesi konulacak ve 18 ismin işaretlenmesi istenecek.
Yarın saat 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek bu oy kullanma işlemi sonrasında da, oylar çuvallara konulacak ve açılmadan Ankara’ya götürülecek.
Ardından da aday adaylarının, Bursa kamuoyundaki karşılıkları görülecek AK Parti Genel Merkezi tarafından.

Bursa’da ilk kez gerçekleştirilecek bu uygulama ile AK Parti, sadece partililerinin değil kent dinamiklerinin de görüşünü almak istiyor ki, doğrusu böylesi bir yöntem, AK Parti içindeki heyecanı daha da artırmış olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.