Hava Durumu

Bursa'da bir ilk! Yeni hedef kış sporları

Kentin kış sporlarında uluslararası yarışmaların yapılabildiği bir merkeze dönüşmesini istediklerini belirten Vali Karaloğlu, “Bu salon bir başlangıç olacak. Bursa yeni spor branşlarıyla tanışacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2015 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2015 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bir ilk! Yeni hedef kış sporları
BURSA’DA BİR İLK

Vali Münir Karaloğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 13 milyon lira yatırımla Kestel'de yaptırdığı ‘Buz Pateni Salonu’ inşaatını inceledi. Buz pateni ve buz hokeyi salonunun ihalesinin yapıldığını hatırlatan Karaloğlu, Bursa’da bir ilkin gerçekleştiğini vurgulayarak, “Gördüğünüz gibi temel çalışmaları başladı. Biz Bursa sadece Uludağ ile değil, buzla ilgili salon sporlarının da merkezi olsun istiyoruz. Bu salon bir başlangıç olacak. Bunun devamında kentimizi körling ve diğer buz üzerinde yapılan diğer spor branşlarının da yapılabildiği salonlarla güçlendirmek istiyoruz. Artık Bursa, hem Uludağ ile hem de salonlarıyla kış sporlarının uluslararası yarışmaların yapılabildiği bir merkeze dönüşsün istiyoruz” dedi.

13 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Kestel’de yapılacak bu salonu çok önemsediklerini ifade eden Vali Karaloğlu, “İnşaat bittiğinde hem patende, hem de buz hokeyinde yeni takımlar, yeni kulüpler oluşacak. Gençlerimize yeni bir branşta spor yapma imkanı da doğacak. 2016 yılının Mayıs ayından sonra, gençlerimiz bu salonu kullanmaya başlayacaklar. Şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ihaleyi yaptı, bu salon için tamamen merkezi bütçe ile, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe imkanlarıyla yaklaşık 13 milyon liralık bir harcama yapılacak. Bu bakımdan Gençlik ve Spor Bakanımıza da Bursa'ya göstermiş olduğu ilgiden dolayı da çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.



Kestel’e yapılan Buz Pateni Salonu’nun konumunun çok güzel bir alanda olduğunu da belirten Vali Münir Karaloğlu, “Gördüğünüz gibi güzel bir alanda, yeşil bir vadide bu spor salonu inşaatı başladı. Hemen yakınında TOKİ'nin yapmış olduğu toplu konutlar var. Yine yakınımızda Bursa Teknik Üniversitesi'nin yeni kampus alanı var. Onun için salonun yer seçimi de son derece isabetli olmuş” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.