Hava Durumu

Bursa'da bir mahalle ayağa kalktı! Kazmayı küreği kapan o yola koştu

Bursa’da 2004 yılında belediye tarafından evleri istimlak edilerek çevre yolu yapılan çoğunluğu kadın mahalle sakinleri, taşlarla yolu trafiğe kapattı. 2 saat kapalı kalan çevre yolu, yetkililerin ikna etmesi sonucu yeniden trafiğe açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2015 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bir mahalle ayağa kalktı! Kazmayı küreği kapan o yola koştu
Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Şirinevler Mahallesi’ndeki kadınlar çocuklarını da yanlarına alıp eylem yaptı. Vatandaşlar, belediyenin 2004 yılında yol için istimlak ederek aldığı arazi ve evler için 11 yıldan buyana ödeme yapmaması sebebiyle yakın çevre yolunu trafiğe kapattı.



5 bin 800 metrekarelik arazide bulunan ev ve arazilerinin belediye tarafından istimlak edildiğini ancak yerine ne para ne de arazi alamadıklarını iddia eden arazi sahiplerinden Ahmet Birinci, “Biz 1985 yılında Trabzon’dan buraya göç ettik. Şirinevler Mahallesi’ni biz kurduk. Buradaki arazilerimize ev yaptık. Bursa’ya yaşamak için geldik. 2004 yılında belediye bizden burasını yol ve pazaryeri yapmak için istedi. Biz de izin verdik. Şuyulandırma yapıldı. Yerlerimiz istimlak edildi, evlerimiz yıkıldı. Buraya yol yapıldı ama 11 yıldan buyana bize ödeme yapılmadı” dedi.

7 kişiye ait tapulu olan 5 bin 800 metrekare alanın üzerinde 80 kişinin hakkı olduğuna dikkat çeken Birinci, “Bizim buradaki evlerimizi kamulaştırdı, evlerin parasını vermedi. Burada tapumuz var. Bu yolun olduğu arazi bizim. Biz pazaryeri ya da yol yapmayın demiyoruz. Biz mağduruz, paramızı ödesinler yapsınlar. Biz devletimizi seviyoruz” diye konuştu.
Arazi sahiplerinden Havva Birinci (67) ise, “Yol geçsin, geçmesin demiyoruz. Bize hakkımızı versinler. Bizim 100 nüfusumu var. Benim çocuğum bile burada öldü. Biz hakkımızı istiyoruz. Ne yapılırsa yapılsın ama hakkımızı versinler” diye konuştu.



POLİS MÜDÜRÜ İKNA EDEBİLDİ

Çok sayıda ekip olay yerine gelip önlem alırken, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü İlker Türkbayrak'ta olay yerindeydi. Türkbayrak, uzun ikna çalışmalarından sonra, belediye yetkilileri ile Pazartesi günü görüşüleceğini söylemesi üzerine mahalle sakinleri taşlarla kapattıkları yolu yeniden trafiğe açtı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.