Hava Durumu

Bursa'da bisikletle yüz yıllık macera

Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği öncülüğünde, Oyak Renault'un sponsorluğunda ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Bisikletle Yüz Yıllık Macera", geniş katılımla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bisikletle yüz yıllık macera

HABER I Seray SAYGILIOĞLU

Türkiye'nin dört bir yanından gelen bisiklet tutkunları, 4 gün sürecek turda yaklaşık 200 kilometre pedal çevirecek. Buradaki amaç ise gençlerin daha sağlıklı ve sporcu bir nesil olarak yetişmesine katkı sağlamak. Bursa'nın çok yönlü bir şehir olduğuna dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş " Sporun farklı dallarından icra edildiği özellikli bir şehir. Büyükşehir Belediyesi olarak bizde gerçekten bunu futbol harici Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 7'den 77'ye desteklemeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bisiklet sporlarının son yıllarda geliştiğini ifade eden Aktaş "Bisiklet sporları hem şehir içinde hem de arazide çetin doğa şartlarıyla yapılabilmesi özelliğiyle bu aktivitelerin değerli olduğunu ifade etmek isterim" dedi.

1. etabı Mudanya'da başlayan bisiklet turu Nilüfer, Kestel, İnegöl, Yenişehir ve Orhangazi'den geçerek, Gemlik'te sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.