Hava Durumu

Bursa'da bonzai içen gencin saniye saniye ibretlik görüntüleri

Bu görüntüler Bursa'dan. Bonzai komasına giren gencin o anları, bu illetin ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gözeler önüne serdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bonzai içen gencin saniye saniye ibretlik görüntüleri
İlker TÜRKER'in haberi...

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'ne bağlı Anadolu Mahallesi'nde bugün öğle saatlerinde yaşanan bonzai faciasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Olay, bugün saat 13.00 sıralarında Atıcılar Caddesi üzerinde meydana geldi. Bir tür sentetik uyuşturucu madde olan bonzai kullandıktan sonra, uyuşturucunun etkisiyle kendinden geçen genç, yoldan geçen araçların önüne atladı. bir süre bu şekilde yürümeye çalışan bağımlı genç, daha sonra onlarca kişinin bakışları arasında yere yığıldı. Bilinci tamamen kapanan genci, farkeden vatandaşlar, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

Çevredeki esnafların yüzüne su dökerek ayıltmaya çalıştığı genç, olay yerine kısa sürede gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İşte o anlar...

İBRETLİK ANLAR KAMERADA

İşte bağmlı gencin o ibretlik görüntüleri bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Bonzai kullanan genç, görüntülerde,sağa sola yalpayarak yürüyor ve yoldan geçen araçların altında kalmaktan son anda kurtuluyor. Bir anda yere yığılan gencin, yardımına çevredeki vatandaşların geldiği görülüyor.

100 METRE ARAYLA İKİ OLAY

Öte yandan bu olaydan 2 saat sonra, aynı cadde üzerinde başka bir gencin daha yine bonzai komasına girerek hastanelik olduğu ortaya çıktı.



BİR HAFTADA 5 GENÇ

Çevredeki vatandaşlar ise her gün benzeri olayların bu bölgede yaşandığını belirterek, "Gencecik çocuklar, bunların anaları babaları yok mu?" diyerek tepki gösterirken, bir hafta içerisinde 5 gencin hastanelik olduğunu anlattılar.

Bölge esnafı ise, 'Defalarca benzer görüntülere tanıklık ediyoruz. Kimi sokakta yürüyemez halde park halindeki araçlara çarparak ilerliyor, kimi bir aracın altında kalmaktan son anda kurtuluyor. Hem de bu olaylar güpegündüz yaşanıyor. Bu insanlar bu uyuşturucuyu nasıl bu kadar kolay temin edebiliyor? Bunu anlamak mümkün değil. Emniyet güçlerimizden rica ediyoruz, denetimlerini sıklaştırsınlar. Kim bu maddeyi satıyor, insanların hayatıyla oynuyorsa hepsini temizlesinler." ifadelerini kullandı.

BONZAİ NEDİR?

Dünyada Spice, Bonzai Citrus, K2, Jamaican, Scope, Smoke gibi isimlerle bilinen, bazı kurutulmuş bitki yapraklarına emdirilmesiyle sıvı ve toz şeklinde ambalajlanıp sağlığa zararlı olmadığı algısı oluşturularak piyasaya sürülen; Bonzai, esrara benzer etkilere neden olan ve metabolizmayı tamamen tahrip eden uyuşturucu bir maddedir.
Bu sentetik kannabinoidler, hastalıkların teşhis ve tedavisi amacıyla laboratuvarlarda geliştirilmiştir. Ancak, uyuşturucu olarak pazarlanan bonzai ürünleri içindeki, çok farklı miktar ve çeşitteki bu sentetik maddeler, doğal esrar ve eroine göre çok daha tehlikeli etkileriyle, beyin hücrelerinde kısa sürede hasara yol açar, şizofreniye benzer bir durum ortaya çıkarır ve ani kalp durmalarına neden olur.


Bonzanin kullanımının belirtileri nelerdir?

Bonzai kullananlarda, vücut sıcaklığı yükselir, Ağrı duyusu azalır, hareketleri yavaşlar ve yüz ifadesi donuklaşır. Vücutlarını, kol ve bacaklarını farklı bir pozisyona sokarlar ve uzun süre öyle kalırlar. Bonzai, vücutta doğal olarak bulunan kannabinoidlere göre, beyinde bulunan CB1 ve bağışılık sistemi ile ilgili CB2 reseptörlerini çok daha güçlü uyardığından etkileri daha uzun sürer. Bu nedenle Bonzai kullanımında ölüm oranları daha sık görülmektedir.

Bonzai kullanımının başlıca belirtileri nelerdir?

• Baş dönmesi
• Halüsinasyon, hafıza kaybı, duygu ve düşünce bozuklukları, oryantasyon bozukluğu
• Görme ve işitme ile ilgili, algıda bozukluklar
• Geçici felç durumu, bilinç kaybı
• Ağrılı uyaranlara duyarsızlık, nöbetler ve koma
• Çarpıntılar, ritim bozuklukları, kalp atışlarının artması, nabız yükselmesi, kan basıncında (tansiyonda) hızlı düşme, şok, kalp krizi
• Nefes darlığı, öksürük, kas kasılması, göğüs ağrıları
• Ağız kuruluğu, bulantı ve kusma, yutma güçlüğü,
• Karın ağrıları ve kanamalar gibi mide bağırsak etkileri
• Hareket bozuklukları, kaslarda ağrı, sertlik ve kramplar
• Kan şekeri düşüklüğü
• Açlık hissi, iştah bozuklukları, sıvı kaybı
• Elektrolit bozuklukları, vücut ısısının yükselmesi, aşırı terleme gibi metabolik bozukluklar
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.