Hava Durumu

Bursa'da bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den açıklama

Meteoroloji'den hava durumuna ilişkin son tahminler geldi. İç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalırken; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da yağmur etkili olacak. Özellikle Muğla, Antalya Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'da sağanak yağış ve dolunun etkili olması beklenirken; Akdeniz ve İç Anadolu'da rüzgar nedeniyle vatandaşların ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olması istendi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2019 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den açıklama

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Hava sıcaklıklarının; iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor

AKDENİZ VE KARADENİZ'DE YAĞIŞA VE DOLUYA DİKKAT

Yağışların; Muğla, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile Antalya'nın doğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklenirken; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı geldi. Hava sıcaklıklarının; iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGARIN HIZI 80 KM

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Afyonkarahisar çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLI HAVA KAÇ GÜN SÜRECEK?

Yağışlı havanın 6 Ekim Pazar günü Marmara, Kuzey Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz'de etkili olduktan sonra pazartesi günü yurdumuzu terk etmesi ve aynı gün yurdumuzun batısının (Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege) yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR SALI GÜNÜ YÜKSELECEK

Mevsim normalleri civarı ve yağış alan yerlerde yer yer altına düşmesi beklenen hava sıcaklıklarının 08.10.2019 Salı gününden itibaren tüm yurtta tekrar artacağı tahmin ediliyor.

BURSA'DA GÜN BOYU YAĞIŞ VAR

Bursa'da dün itibariyle başlayan yağışlı hava bugün de etkisini sürdürecek. Gün boyu havanın sağanak yağışlı olması bekleniyor. Hava sıcaklığı ise 18 ila 25 derece arasında değişecek.

BURSA İÇİN SAATLİK HAVA DURUMU RAPORU:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.